Στο αρχείο η υπόθεση για το πόθεν έσχες του Σταθάκη

Η υπόθεση ελέγχου της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη τέθηκε στο αρχείο από την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής,  καθώς δεν προέκυψε θέμα ως προς την νομιμότητα προέλευσης των χρημάτων και των ακινήτων του.

 Η απόφαση ελήφθη, με εισήγηση των τεσσάρων δικαστών που μετέχουν στην Επιτροπή, την οποία υπερψήφισαν και δύο εκ των τριών πολιτικών προσώπων, ενώ ένα εξ αυτών μειοψήφησε.

Η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα και έλαβε την τελική της απόφαση, συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Σταθάκης και αφορούν το πόθεν έσχες του 2012 (οικονομική χρήση του 2011).

Αναφορικά με την υπόθεση ελέγχου των πόθεν Έσχες του Σταύρου Ψυχάρη, η Επιτροπή αποφάσισε να παράσχει στον εκδότη διορία 15 ημερών, ώστε να καταθέσει τα παραστατικά που έχει παραλείψει να επισυνάψει σε δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Τέλος, η Επιτροπή συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση του ελέγχου των καταθέσεων (1 εκ. ευρώ περίπου) του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: Δεν θα κάνουμε δεκτή την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ