Τι απαντά ο Τσακαλώτος για τον Κορεάτη σύμβουλο – ΒΙΝΤΕΟ

«Υπάρχουν πολλά θέματα οικονομικά, νομικά χρηματοοικονομικά στα οποία η κυβέρνηση χρειάζεται πιο εξειδικευμένες γνώσεις», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θέλοντας να εξηγήσει την παραμονή του Γκλεν Κιμ ως συμβούλου της κυβέρνησης .

«Αυτή η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο δημόσιο και στους δημόσιους υπαλλήλους. Αν ο κόσμος έβλεπε τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους στο γραφείο μου, θα ήταν εντυπωσιασμένοι και ίσως να άλλαζε η γνώμη που υπάρχει για το δημόσιο», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πολλά θέματα οικονομικά, νομικά χρηματοοικονομικά στα οποία η κυβέρνηση χρειάζεται πιο εξειδικευμένες γνώσεις. Και γι’ αυτό χρειάζεται να έχουμε και εμείς συμβούλους», προσέθεσε.

 «Δεν έχουμε αναθέσει διεργασίες στον Γκλεν Κιμ, προσωπικά αλλά στο γραφείο του. Ο κ. Γκλεν Κιμ έχει μια τεράστια εμπειρία και στις χώρες της Ασίας και στην Ισλανδία, σε πολλά ζητήματα που αφορούν στις κεφαλαιαγορές. Είναι σημαντικό να έχεις κάποιον ο οποίος μπορεί να σε συμβουλεύει σε πάρα πολλά πράγματα, όπως την ανακεφαλοποιήση των τραπεζών τα κόκκινα δάνεια μέχρι και τη διαπραγμάτευση», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Τσακαλώτος.

 

Δείτε το βίντεο εδώ:

 

Δείτε επίσης:

Η ερώτηση του Κακλαμάνη για τον Κορεάτη σύμβουλο του Βαρουφάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ