Ενημέρωση για τη διαπραγμάτευση ζητά το ΠΑΣΟΚ

Να συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η πορεία της διαπραγμάτευσης, ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, τρεις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Παράλληλα καλούν τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να απαντήσει ποιες είναι οι θέσεις και οι προτάσεις της κυβέρνησης και ποιες των δανειστών και σε ποιο επίπεδο προσδιορίζεται το δημοσιονομικό κενό μέχρι το 2019.

Επικαλούμενοι σχετικά άρθρα του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής, οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι, θα πρέπει η συζήτηση αυτή να γίνει στην αρχή της συνεδρίασης της Επιτροπής, στην οποία έχει προγραμματιστεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας με τις κοινοτικές οδηγίες σε ότι αφορά την φορολογία.

«Η παράταση της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης από τους Εταίρους και δανειστές μας, συντελεί και εντείνει το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στην ελληνική οικονομία, πολύ δε περισσότερο που οι μέχρι σήμερα πληροφορίες αναφέρονται σε νέα επαχθή και δυσβάσταχτα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το Δημοσιονομικό κενό μέχρι το 2019», υπογραμμίζουν στην επιστολή τους οι τρεις βουλευτές.

Ακόμα, επικρίνουν την κυβέρνηση ότι, «έχει αποφύγει μέχρι σήμερα να ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων τόσο για τις δικές της προτάσεις, όσο και για τις απαιτήσεις των Εταίρων».

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές, Γιάννης Κουτσούκος, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Μανιάτης.

Διαβάστε επίσης:

Κουμουτσάκος: Η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας κινδυνεύει να μείνει μετέωρη

Η απάντηση του Κυρίτση στο Ποτάμι

Δυσαρέσκεια του Τσίπρα προς το ΝΑΤΟ για την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ