Η απάντηση του Κυρίτση στο Ποτάμι

Στο ερώτημα που απηύθυνε το Ποτάμι στην κυβέρνηση σχετικά με τον επίσημο αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα, απάντησε ο Εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης Γιώργος Κυρίτσης, με ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνοντας ότι ο συνολικός αριθμός αυξομειώνεται από μέρα σε μέρα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Αν το Ποτάμι παρακολουθούσε συστηματικά τους πίνακες ροών που δίνονται κάθε μέρα στη δημοσιότητα, δεν θα κατέφευγε σε θεωρίες συνωμοσίας που δημιουργούν σύγχυση.

Σε αρκετές περιπτώσεις, ο συνολικός αριθμός αυξομειώνεται από μέρα σε μέρα, κάτι που έχει να κάνει με το ενοποιημένο σύστημα καταγραφής, όπως αναφέρεται και σε σχετική σημείωση που υπάρχει κάθε μέρα στον πίνακα.

Τέτοιες περιπτώσεις αυξομείωσης των αριθμών παρατηρούνται όταν υπάρχουν μετακινήσεις εν εξελίξει της ώρα της καταγραφής (με πλοία, λεωφορεία κ.λπ.), όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες.

Οι άνθρωποι δεν είναι «σκουπίδια» για να τους σπρώχνεις κάτω από το χαλί και η Ελλάδα είναι δημοκρατία, δεν «εξαφανίζει» ανθρώπους.

Σε ό,τι αφορά την σχεδόν πανηγυρική διαπίστωση του Ποταμιού ότι δήθεν οι ΜΚΟ φεύγουν, θα τους συμβουλεύαμε να πληροφορηθούν καλύτερα τι συμβαίνει και να μην παίζουν με όρους τηλεοπτικής δημοσιότητας και πλακίτσας με ευαίσθητα ζητήματα, τα οποία δεν προσφέρονται για μικροκομματική εκμετάλλευση και φτηνό λαϊκισμό”.

 

Διαβάστε επίσης:

Φάμελλος: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε βία στην Ειδομένη

Σύγχυση για την εμπλοκή του στρατού στη σίτιση των προσφύγων στην Ειδομένη – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ