Σύγχυση για την εμπλοκή του στρατού στη σίτιση των προσφύγων στην Ειδομένη – ΒΙΝΤΕΟ

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει ο στρατός τη σίτιση των προσφύγων στην Ειδομένη. 

Όλα ξεκίνησαν με τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ο οποίος μιλώντας στο ΣΚΑΪ το βράδυ της Τετάρτης, ερωτηθείς εάν ο στρατός θα καλύψει κάποιες ανάγκες σίτισης στην Ειδομένη: “Ακριβώς μιλάμε για  ανάγκες ανθρωπιστικές. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να θεωρεί ρεαλιστική τη λύση της βίαιης διάλυσης 13.000 ανθρώπων ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά” είπε. 

 

 

Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ερωτηθείς για το θέμα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί ο στρατός. “Οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι ούτε catering oύτε υπηρεσίες ασύλου προσφύγων” τόνισε. 

“Εμείς πρώτα οργανώσαμε τα στρατόπεδα και στη συνέχεια αναθέσαμε σε εταιρείες να δίνουν όπως πρέπει τροφή στα οργανωμένα κέντρα. Η Ειδομένη δεν είναι οργανωμένο κέντρο και δεν πρόκειται να εμπλακούμε” είπε.

Δείτε το βίντεο από τον Ant1

 

 

“Δεν μίλησα για παρέμβαση του στρατού. Άλλο η ανθρωπιστική βοήθεια και ο στρατός βοηθά πάρα πολύ και εκεί και παντού” διευκρίνισε ο κ. Τόσκας μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από το συντονιστικό όργανο της κυβέρνησης για το προσφυγικό επιμένουν ότι εφόσον καταστεί ανάγκη, τη σίτιση των προσφύγων θα αναλάβει ο στρατός.

Δείτε το βίντεο του Αντ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ