Φάμελλος: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε βία στην Ειδομένη

«Ο πληθυσμός που σήμερα είναι μέσα στην Ελλάδα των 50.000 προσφύγων δεν αποτελεί πρόβλημα. Για όνομα του Θεού, έχουμε δυνατότητα να βοηθήσουμε πολλούς περισσότερους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Έχουμε πει ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε ούτε δόλια, ούτε βίαια μέσα, αυτό αντιστοιχεί στη δική μας αντίληψη» επεσήμανε ο κ. Φάμελλος, απαντώντας στα σενάρια ότι η αποχώρηση ΜΚΟ από την Ειδομένη αποσκοπεί έμμεσα στο να αναγκαστούν οι πρόσφυγες να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας.

Ο κ. Φάμελλος εξήγησε ότι η Ειδομένη δεν αποτέλεσε επιλογή του ελληνικού κράτους, οι ΜΚΟ λειτουργούν αυτόνομα και δεν μπορεί το ελληνικό κράτος να τις υποχρεώσει να παραμείνουν στην περιοχή.

Υπενθύμισε ότι αν προκύψει πρόβλημα σίτισης στην Ειδομένη, θα βοηθήσει ο στρατός, επανέλαβε ότι με ταχύτατους ρυθμούς ετοιμάζονται και άλλα κέντρα φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα και κάλεσε τους δημάρχους να δηλώσουν έναν χώρο, ώστε να μοιραστεί αναλογικά το φορτίο της φιλοξενίας.

Σχολιάζοντας τις τρομοκρατικές επιθέσεις τις Βρυξέλλες, τις χαρακτήρισε προσβολή της Δημοκρατίας και χτύπημα κατά της ανθρώπινης ζωής, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει να δημιουργήσουν πανικό στις ηγεσίες των χωρών. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Επίσκεψη Ξανθού και Κουίκ στον καταυλισμό της Ειδομένης – ΒΙΝΤΕΟ

Βαρβιτσιώτης: Δύσκολα θα εφαρμοστεί η συμφωνία μετά την τραγωδία

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ