• Αναβάλλεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

  5:27 μμ, Τρίτη 22 Μάρ 2016 5:27 μμ, Τρίτη 22 Μάρ 2016

  Μετά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την λειτουργία της Δικαιοσύνης θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατόπιν της απόφασης που ελήφθη κατά πλειοψηφία στην Διάσκεψη των Προέδρων. Η απόφαση αυτή, ως προς το χρονοδιάγραμμα προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση εκ μέρους της ΝΔ, η οποία κατηγορεί την κυβερνητική πλειοψηφία ότι μεθόδευσε την αναβολή της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επειδή έχει λόγους να φοβάται τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν για κυβερνητικές παρεμβάσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.

  Η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη, στις 11 το πρωί, με θέμα την ενημέρωση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο για θέματα Δικαιοσύνης, κατόπιν αιτημάτων των μελών της Επιτροπής.

  Η απόφαση της Διάσκεψης, για αναβολή της συνεδρίασης για την επόμενη Πέμπτη και πάντως μετά την Προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή - την ερχόμενη Τρίτη στις 7 το απόγευμα - ελήφθη κατά πλειοψηφία κατόπιν της πρότασης του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

  Την πρόταση καταψήφισε η ΝΔ η οποία - δια του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Κώστα Τσιάρα - αντέδρασε με σφοδρότητα και στην επικύρωσή της με απόφαση της Διάσκεψης, χαρακτηρίζοντάς την «αδιανόητη».

  Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Τσιάρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για δικούς της λόγους εμπλέκεται στην κοινοβουλευτική λειτουργία και το προεδρείο της Βουλής, ότι αποδέχεται την υποβάθμιση του ρόλου του Κοινοβουλίου.

  Όπως είπε ο γενικός γραμματέας της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ΝΔ επιθυμεί να γίνει η συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος αναβολής της επειδή αναβλήθηκε η Προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση. Χαρακτήρισε δε, τους λόγους που επικαλέστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής στην πρότασή του για αναβολή της συνεδρίασης της Επιτροπής, ότι «δεν στέκουν στη λογική». Όπως είπε ο κ. Τσιάρας, ο κ. Βούτσης αδικαιολογήτως και εκ των υστέρων του αρχικού προγραμματισμού ζήτησε να αναβληθεί η Επιτροπή λόγω του ότι είχε προγραμματιστεί μία ημέρα πριν την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, που οι βουλευτές έπρεπε να βρίσκονται στις Περιφέρειές τους ή θα απουσίαζαν σε αποστολές. «Αυτό δεν εμπίπτει σε κανένα κανόνα λογικής, δεδομένου ότι την ίδια ημέρα υπάρχουν κι άλλες επιτροπές στη Βουλή και θα γίνει και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος» είπε χαρακτηριστικά.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης:

  Αναβάλλεται η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα