Έντονες αντιδράσεις λόγω της απουσίας υπουργών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο – ΒΙΝΤΕΟ

Την έντονη αντίδραση βουλευτών προκάλεσε η απουσία υπουργών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο αντιπρόεδρος της βουλής Γιώργος Λαμπρούλης διάβασε τον κατάλογο με τις ερωτήσεις που αναβάλλονται λόγω κωλύματος των υπουργών με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι βουλευτές να εγείρουν ενστάσεις.

“Δεν είναι μια από τις συνηθισμένες απουσίες. Η ερώτηση αφορά σε απλήρωτους εργαζόνενους, αφορά στο υπουργείο Εργασίας συνολικά και δεν αφορά στην κ. Φωτίου συγκεκριμένα. Στην αίθουσα βρίσκεται ο κ .Κατρούγκαλος από τον οποίο δεν έχω την απαίτηση να απαντήσει αφού δεν είχε προετοιμαστεί. Όμως θέλω να επισημάνω αυτό το φαινόμενο που δυστυχώς συνεχίζεται και θα πρέπει να το δει και ο ίδιος σε σχέση με το υπουργείο Εργασίας” τόνισε ο Βασίλης Κεγκέρογλου. 

“Να μην απαξιώνουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο οι υπουργοί. Κύριε πρόεδρε, στην αρχή μου είπαν ότι είχαν αναρμοδιότητα όταν τους απέδειξα ότι είναι αρμοδιότητα τους μετά δηλώθηκε κώλυμα”

“Επανειλημμένα όλοι όσοι προεδρεύουν διατυπώνουν την έντονη δυσαρέσκεια από τις συνεχόμενες αναβολές επικαίρων ερωτήσεων που ο κατάλογός τους είναι πλέον μακρύς” απάντησε ο κ. Λαμπρούλης.

Ενστάσεις διατύπωσε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης. “Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός αγροτικής δεν έρχεται σε επίκαιρη ερώτηση να απαντήσει. Τουλάχιστον σε τρεις επίκαιρες αρνήθηκε να απαντήσει. Οι απαντήσεις στους έλληνες αγρότες πρέπει να δίνονται τη στιγμή που πρέπει γιατί κατόπιν εορτής είναι πολύ αργά”.

“Το προεδρείο της βουλής επέλεξε τη σωστή μέθοδο τουλάχιστον οι βουλευτές που καταθέτουν ερωτήματα στα οποία οι υπουργοί δεν απαντούν, να έρχονται στη βουλή να λένε ποιοι είναι το θέμα και διασώζεται η επικαιρότητα του κοινοβουλευτικού ελέγχου” είπε από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος. “Τι πάει να πει κώλυμα του υπουργού λόγω φόρτου εργασίας; Η κοινοβουλευτική εργασία δεν είναι μέσα στα καθήκοντα του; Κάτι πρέπει να κάνει το υπουργείο ώστε να προσέρχονται οι υπουργοί για τον επίκαιρο κοινοβουλευτικό έλεγχο” συμπλήρωσε. 

“Έχουν γίνει επανειλημμένα οχλήσεις προς την κυβέρνηση με όλους τους τρόπους” επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της βουλής. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος που χαρακτήρισε την κατάσταση των αναβολών τραγικοκωμική.

 

 

 

 

 Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Η εφαρμογή της συμφωνίας δεν θα είναι εύκολη υπόθεση – ΒΙΝΤΕΟ

Καμμένος: H αξιολόγηση είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ