Ο Παρασκευόπουλος για τη δίκη της Χρυσής Αυγής: Η προετοιμασία δεν ήταν τόση όση θα θέλαμε

Στην πρόσφατη αποφυλάκιση και του Γιώργου Ρουπακιά, φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αναφέρθηκε ο ο Νίκος Παρασκευόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο.

«Το γεγονός της καθυστέρησης της δίκης της Χρυσής Αυγής ήταν προβλέψιμο … έχουμε να κάνουμε με πολύ μεγάλο αριθμό κατηγορούμενων και δικηγόρων … επίσης η βαρύτητα του κατηγορητηρίου είναι μεγάλη και με πολιτικές προεκτάσεις … δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις στο χρόνο εξέτασης μαρτύρων, κατηγορούμενων κτλ. Επομένως, ήταν αναπόφευκτο να έχει μεγάλη διάρκεια», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Νομικά και τυπικά, ο χρόνος διεξαγωγής εμπίπτει στην ευθύνη της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, δεν προσδιορίζεται από άλλους παράγοντες. Η αποχή των δικηγόρων καθυστέρησε τη διαδρομή της δίκης, αλλά και χωρίς αυτή πάλι δεν θα φτάναμε έγκαιρα στο τέλος ώστε να μην υπάρξουν αποφυλακίσεις», όπως εκτίμησε.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι αφερνός «η Δικαιοσύνη αντιμετώπισε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο», αλλά αφετ΄ρου «η προετοιμασία από πλευράς υποδομής δεν είναι τόση όση θα θέλαμε. Βρήκαμε κάποιες λύσεις, τελευταία στιγμή, αλλά δεν υπήρχε χρόνος να χτιστεί καινούργιο δικαστήριο για να αφιερωθεί απολύτως σε αυτή τη δίκη … έτσι φτάσαμε σε μία καθυστέρηση η οποία, όντως, ήταν προβλέψιμη».

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι την Τρίτη στην προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή, θα παρουσιαστούν στοιχεία που θα δείξουν καθαρά τι έχει γίνει στα θέματα της Δικαιοσύνης, του σωφρονιστικού συστήματος, αλλά και στη μάχη για την πάταξη της διαφθοράς.

«Η συζήτηση προκλήθηκε από το γεγονός ότι τα θέματα της Δικαιοσύνης τον τελευταίο καιρό ήταν στο προσκήνιο και υπάρχουν κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν γνωστά … δίνει την ευκαιρία μίας παρουσίασης της κατάστασης και των πραγμάτων όπως έχουν», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Όσον αφορά τις θέσεις της κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι «θα αφορά τη Δικαιοσύνη στο σύνολό της … τον τομέα των δικαστηρίων, των φυλακών και βεβαίως και της διαφθοράς. Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στοιχεία για όλους αυτούς τους τομείς, τα οποία θα δείξουν καθαρά ότι βρισκόμαστε σε καλή πορεία».

 

Διαβάστε επίσης

Το υπ. Παιδείας μπλόκαρε σχολική εκδρομή του μίσους που χρηματοδοτούσε η Χρυσή Αυγή

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα για την αποφυλάκιση του Ρουπακιά – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ