Βαλυράκης: Πρόκληση για την Ελλάδα η υλοποίηση της συμφωνίας

Για την επιστολή που έστειλε ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών, Σήφης Βαλυράκης, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα του προσφυγικού, μίλησε ο πρώην υπουργός στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Είχα απαρχής της επιφυλάξεις μου, λόγω της πάγιας, ιστορικά, στρατηγικής της Τουρκίας, σε ότι αφορά την αναθεωρητική της πολιτική στο Αιγαίο. Φοβάμαι ότι οι επιφυλάξεις μου έχουν ενισχυθεί», τόνισε ο κ. Βαλυράκης.

«Ναι μεν, η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας είναι γεγονός, αλλά το θέμα είναι τα πρακτικά προβλήματα στην υλοποίησή της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τις βαθύτερες αιτίες που τροφοδοτούν το προσφυγικό πρόβλημα. Η δεύτερη παρατήρηση είναι ότι ο χειρισμός του προσφυγικού έχει να κάνει με τη διεθνή νομιμότητα και δεν μπορεί να εμφανίζεται σαν παζάρι στο οποίο ανταλλάσσεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια έναντι  πολιτικών παραχωρήσεων», τόνισε ο κ. Βαλυράκης.

«Για την Ελλάδα η υλοποίηση της συμφωνίας, αυτής, αποτελεί μία τεράστια επιχειρησιακή και διοικητική πρόκληση», είπε ο πρώην υπουργός.

Η επιστολή που απέστειλε στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία δημοσιεύτηκε στη Realnews της Κυριακής

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Διαβάστε επίσης:

Κουμουτσάκος: Οι Τούρκοι αστυνομικοί θα ενταχθούν στις δομές των hot-spot με δικαίωμα για βέτο;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ