• Σκουρλέτης: Δεν έχει κλείσει ο κύκλος συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ

  12:56 μμ, Κυριακή 20 Μάρ 2016 12:56 μμ, Κυριακή 20 Μάρ 2016

  «Η συμμαχία με τους ΑΝΕΛ χαρακτηρίζεται από μια εντιμότητα, παρά τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν. Δεν βλέπω να συντρέχουν αυτή τη στιγμή οι λόγοι για να πούμε ότι έχει κλείσει ο κύκλος αυτής της συνεργασίας».

  Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Η Αυγή της Κυριακής» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος χαρακτηρίζει «πολιτικά αστεία» το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον Γιάννη Μουζάλα. «Δεν υπήρξε κανένας προβληματισμός ότι μπορεί ένα τέτοιο γεγονός να θέσει σε αμφισβήτηση τη συνοχή της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αν συνέβαινε ή συμβεί κάτι τέτοιο, να είστε σίγουρος ότι θα σχετίζεται με πολύ βαθύτερα και σοβαρότερα προβλήματα από το να υπάρξει μία αναφορά εν τη ρύμη του λόγου σε μία υπόθεση που ούτως ή άλλως έχει ταλαιπωρήσει τις τελευταίες δεκαετίες τη χώρα μας», σχολιάζει.

  Σχετικά με το προσφυγικό, τονίζει ότι είναι ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και προσθέτει: «Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι θα φανεί αν τελικά η Ευρώπη θα ακολουθήσει τον δρόμο της αλληλεγγύης και των ευρωπαϊκών αξιών ή θα κάνει επιλογές που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη φυγόκεντρων τάσεων και ακροδεξιών φωνών και ενδεχομένως και στην αποδόμησή της».

  Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, ο κ. Σκουρλέτης εκτιμά ότι ενδεχομένως και μέσα στον Μάρτιο η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει και εμφανίζεται καθησυχαστικός για το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης, ότι παραμένει αναπόσπαστο στοιχείο του συνολικού κυβερνητικού προγράμματος. «Η αλήθεια είναι ότι η ένταση και η πυκνότητα των θεμάτων που σχετίζονται με την πρώτη αξιολόγηση, εκ των πραγμάτων, δημιουργούν μια δυσκολία στο να παρθούν μέτρα και ν’ ασκηθούν πολιτικές που είναι έξω από το πεδίο της συμφωνίας του Αυγούστου. Θεωρώ ότι με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, άρα και με την ολοκλήρωση των θεμάτων που σχετίζονται με το 70% - 80% του τελευταίου προγράμματος, που είναι εμπροσθοβαρές ως γνωστόν, απελευθερώνεται χώρος, δυνάμεις για να προχωρήσουμε στα υπόλοιπα ζητήματα», δηλώνει χαρακτηριστικά.

  Εξάλλου, ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ότι το κυβερνόν κόμμα πρέπει να επιχειρήσει άνοιγμα «σε συγκεκριμένες πολιτικές προσωπικότητες και κοινωνικές δυνάμεις που σηματοδοτούν ορισμένα πράγματα και φάνηκε ότι παίζουν έναν ρόλο στις σημερινές συνθήκες», τονίζοντας ωστόσο, ότι ταυτόχρονα, το συνέδριο θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τον διακριτό ρόλο του κόμματος απέναντι στην κυβέρνηση και απέναντι στα κινήματα. Επίσης, κάνει λόγο για νέο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορετικό από το κυβερνητικό. «Δεν πιστεύω ότι μας καλύπτουν οι προγραμματικές επεξεργασίες που είχαμε μέχρι το 2012 ή το 2015. Αυτό βέβαια για να γίνει πράξη χρειάζεται μια αντίστοιχη ενδυνάμωση του κόμματος με έμψυχο δυναμικό, με στελέχη, διότι μετά την ανάληψη της κυβέρνησης το κόμμα έχει αποψιλωθεί», προσθέτει.

  Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρεται στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, λέγοντας ότι «πρέπει να γίνει προφανώς προς αναλογικότερη κατεύθυνση» και εκτιμά ότι θα βοηθήσει στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό όλων των πολιτικών δυνάμεων.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης:

  Ο Καρατζαφέρης για τον Άδωνι: Αλλού το σώμα του αλλού η ψυχή του – ΒΙΝΤΕΟ

  Κυρίτσης: Πρωτόγνωρη επιχείρηση για εμάς και την Ευρώπη

  Τσίπρας: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει ρότα

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα