Το Ρόιτερς μιλάει για την Χρυσή Αυγή

“Στο λιμάνι του Πειραιά, δεκάδες νέοι άνδρες-μέλη της Χρυσής Αυγής, με ξυρισμένα κεφάλια και μαύρα μπλουζάκια ονειρεύονται μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τους ξένους, καθώς και σύνορα που θα διασφαλίζονται με νάρκες” γράφει το Ρόιτερς για τη Χρυσή Αυγή.”Θέλουμε να διώξουμε όλους τους μετανάστες. Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εδώ και θα φύγουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο – με το καλό ή με το κακό” είπε στη συνάντηση του Πειραιά ο Φραγκίσκος Πορίχης, υποψήφιος με το υπερεθνικιστικό και μυστικοπαθές κόμμα.

Η συντάκτης του άρθρου, που παραβρέθηκε στη συγκεκριμένη συνάντηση, σημειώνει ότι το κόμμα υπόσχεται στους ψηφοφόρους να ξεκινήσει με απελάσεις παράνομων μεταναστών, σε μια περίοδο που η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση.

Η Χρυσή Αυγή αρνείται τον χαρακτηρισμό “νεοναζί”, αναφέρει το δημοσίευμα. Ωστόσο η δημοσιογράφος υπενθυμίζει ότι ο αρχηγός του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, είχε χρησιμοποιήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας τον ναζιστικό χαιρετισμό.

Επισημαίνοντας την άνοδο του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, αναφέρεται στο ξενοφοβικό μήνυμα της Χρυσής Αυγής και τις υποσχέσεις της για την ενίσχυση των απόρων στη χώρα.

“Βιβλία για την υπεροχή της αρίας φυλής και τον εθνικισμό, βρίσκονταν στη ναίθουσα όπου το κοινό παρακολουθούσε με προσοχή την ομιλία του προέδρου. Υπήρχαν φυλλάδια που ανέγραφαν συνθήματα όπως “Ούτε ένας άνεργος Έλληνας, ούτε ένας παράνομος μετανάστης στην Ελλάδα” και δίπλα τους μανιφέστα που διακήρυσσαν ότι “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ