Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας

Πήρε θέση για τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«ΟΙ ΗΠΑ βλέπουν ως σημαντικό βήμα τη συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία ως απάντηση στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς ροής προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή, επαινούμε τις τουρκικές προσπάθειες για απλόχερη φιλοξενία περισσότερων από 2,7 εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κόρμπι.

«Εγκρίνουμε τα ισχυρά μέτρα στις παράνομες πράξεις λαθρεμπορίας που λυμαίνονται και εκμεταλλεύονται ευάλωτους μετανάστες», συμπλήρωσε ο Κόρμπι και πρόσθεσε: «Οι δράσεις αυτές θα είναι το κλειδί για την επιτυχία αυτής της συμφωνίας μαζί με την ταχεία καταγραφή και επεξεργασία των αιτημάτων ασύλου, την ανθρώπινη μεταχείριση των μεταναστών, τη γρήγορη παροχή των υποσχόμενων μέτρων στήριξης προς την Ελλάδα και την Τουρκία και την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ όσον αφορά την εκπλήρωση των δεσμεύσεών τους να μοιραστούν την ευθύνη της επίσημης μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να αυξήσουν την υποστήριξή τους στις πληγείσες χώρες και να βοηθήσουν άλλα έθνη γειτονικά στη Συρία», κατέληξε ο Κόρμπι.

Διαβάστε επίσης:

FT: Η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας αποτελεί τεράστια δοκιμασία για την Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ