Λαϊκή Ενότητα: Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του σε μια επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας

Σε στρατόπεδο και τόπο μαρτυρίου των προσφύγων, μετατρέπει την Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας με την υπογραφή του σε μια επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας η οποία συνομολογήθηκε καθ’ υπόδειξη της ακροδεξιάς Ευρώπης.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία αυτή παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές προσφυγικό δίκαιο, όπως κατοχυρώνεται με τη Συνθήκη της Γενεύης.

Η ΛΑΕ τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας και όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ φέρουν εγκληματικές πολιτικές ευθύνες γιατί συμφώνησαν στο κλείσιμο του Βαλκανικού διαδρόμου και τη μετατροπή του προσφυγικού ζητήματος από ευρωπαϊκό και παγκόσμιο θέμα σε μια ελληνοτουρκική υπόθεση, με την Ελλάδα κυριολεκτικά στο μάτι του κυκλώνα.

Η ΛΑΕ χαρακτηρίζει την ηγεσία της ΕΕ, ξενοφοβική και εξαρτημένη από την ακροδεξιά ρητορική, καθώς λαμβάνει για μια ακόμη φορά, με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, μια απόφαση η οποία ρίχνει πρόσθετα βάρη στη χώρα μας και στους απελπισμένους πρόσφυγες.

Η Ελλάδα, οι Έλληνες πολίτες και οι πρόσφυγες είναι οι μεγάλοι ζημιωμένοι αυτής της απόφασης, αφού η Τουρκία εξασφαλίζει ειδική μεταχείριση και πρόσθετους πόρους καταλήγει η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός συνυπογράφει άβουλος, μοιραίος και υποταγμένος στην ηγεσία της ΕΕ, αποφάσεις που είναι καταστροφικές για τη χώρα, αναφέρει η ΛΑΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Οι μονομερείς ενέργειες μπαίνουν στο ψυγείο – ΒΙΝΤΕΟ

Η αναφορά του Πρωθυπουργού στον Καμμένο και τον Μουζάλα – ΒΙΝΤΕΟ

Το “ευχαριστώ” του Αναστασιάδη στον Τσίπρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ