Γιούνκερ: Θα συνεχίσουμε να είμαστε αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα και τη στηρίζουμε πλήρως γιατί η Ειδομένη δεν είναι η εικόνα που πρέπει να δίνουμε ως ΕΕ και πρέπει να φροντίσουμε να ρυθμιστεί το ζήτημα αυτό» σημείωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό.

Σημείωσε ότι «θα κάνουμε τα πάντα για γίνει μετεγκατάσταση των ανθρώπων που βρίσκονται στην Ειδομένη» ενώ επέσημανε ότι η Κομισιόν θα δώσει 30 εκατ. προς τον ελληνικό στρατό για τα πρώτα έξοδα υποστήριξης των προσφύγων.

«Η υλοποίηση αυτής της συμφωνίας θα αποτελέσει για την Ελλάδα μια τεράστια διοικητική πρόκληση και θα υπάρξει αρκετή υποστήριξη από τους θεσμούς για να μπορέσει να την αντιμετωπίσει.»τόνισε.

«Ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα ορισμένοι αξιωματούχοι για να υποστηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση και τα διοικητικά θέματα ενώ αύριο θα υπάρξει μια συνάντηση στην Αθήνα γι’ αυτό» πρόσθεσε.

«Η συμφωνία είναι πρακτική και εφαρμόσιμη, σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και θα μπορέσει να υλοποιηθεί όπως είναι» τόνισε ο κ. Γιούνκερ.

Επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει διορισμός ειδικών υπάλληλων από όλους τους εμπλεκόμενους για την υλοποίηση της.

Ο κ. Γιούνκερ έκανε λόγο για σκληρές αλλά δίκαιες διαπραγματεύσεις με την Τουρκία ενώ αναφέρθηκε και στη χρηματοδότηση της Τουρκίας με 3 δισ ευρώ.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Διαβάστε επίσης:

Νταβούτογλου: Συμφωνήσαμε να συζητήσουμε για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ – ΒΙΝΤΕΟ

Τουσκ: Η συμφωνία αφορά όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ