Αβραμόπουλος: Να ενισχυθούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και να διασφαλιστεί η Σένγκεν

Την ανάγκη ενίσχυσης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και τη διασφάλιση της ζώνης Σένγκεν επεσήμανε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από τη Φινλανδία όπου βρέθηκε για σειρά επαφών για το μεταναστευτικό.

Ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας συναντήθηκε και με τον υπουργό Εσωτερικών της Φινλανδίας Πέτερι Όρπο με τον οποίο συζήτησε και την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο, κατάσταση την οποία και χαρακτήρισε ανησυχητική. «Η πρόταση της Επιτροπής για την «Ευρωπαϊκή Συνοροφυλακή και Ακτοφυλακή» είναι μια απτή λύση για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης και υπολογίζω στην υποστήριξη της Φινλανδίας για να γίνει αυτή η πρόταση πραγματικότητα» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος προσθέτοντας πως υπήρξε συμφωνία «για την αναγκαιότητα της διασφάλισης της Σένγκεν και την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».

Στο τραπέζι ετέθη και το ζήτημα της συνεργασίας με την Τουρκία αλλά και το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι μεταναστευτικές διαδρομές. Ο Έλληνας Επίτροπος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Φινλανδία από τις μεταναστευτικές ροές κατά μήκος της λεγόμενης «αρκτικής διαδρομής». Όπως τόνισε στη Φινλανδία έχουν φτάσει πάνω από 1.000 μετανάστες από την αρχή του έτους από τα δύο πιο βόρεια σημεία διέλευσης των συνόρων με τη Ρωσία.

Τέλος σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο υπήρξε διεξοδική συζήτηση για θέματα ασφάλειας και ιδιαιτέρως την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Οι διάλογοι του Τσίπρα με την Μέρκελ και τον Ολάντ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ