Χρηστίδης: Ο Τσίπρας θα αποδεχθεί τον εκβιασμό ή ο Καμμένος θα γίνει «ρόμπα»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, κάνει λόγο για «δεδομένη παραβίαση της εθνικής γραμμής που έχει η χώρα» με τη δήλωση του κ. Μουζάλα ενώ τόνισε ότι «ή ο Τσίπρας θα αποδεχθεί τον εκβιασμό ή ο Καμμένος θα γίνει «ρόμπα».

«Καταρχάς υπάρχει μια δεδομένη παραβίαση της εθνικής γραμμής που έχει η χώρα τα τελευταία χρόνια με τη δήλωση του κ. Μουζάλα. Κατά δεύτερον υπάρχει ένα διπλωματικό θέμα στο τραπέζι, το οποίο θα πρέπει να το δει ο κ. Τσίπρας, διότι μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ολάντ το Σάββατο, βγήκε ένα κείμενο το οποίο αναφέρει τα Σκόπια ως Μακεδονία, κάτι που δεν προκάλεσε ωστόσο απολύτως καμία αντίδραση στην κυβέρνηση. Επειδή ως νέος άνθρωπος οφείλω να λέω τα πράγματα όπως έχουν, θεωρώ πως δύο τινά συμβαίνουν. Ή ο κ. Τσίπρας θα αποδεχθεί τον εκβιασμό του κ. Καμμένου και θα παραιτήσει με τον κ. Μουζάλα, ή ο κ. Καμμένος θα γίνει κατά το κοινώς λεγόμενο «ρόμπα», είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Χρηστίδης και συνέχισε:

«Ας αφήσουμε επιτέλους τις γραμμές να γίνονται τεθλασμένες, διαγώνιες, αριστερές, κόκκινες ή ροζ. Πρέπει να βγουν και να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Πώς μπορεί να σταθεί ο κ. Καμμένος αύριο το πρωί εάν πάρει πίσω τις δηλώσεις του «περί Μουζάλα»; Πώς μπορεί να συνεργαστεί με έναν υπουργό με τον οποίο-από κοινού- είναι οι δύο βασικοί υπεύθυνοι για τα hotspots και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό; Αυτό δημιουργεί ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να το λύσει ο Πρωθυπουργός. Αν εδώ μιλάμε για μια κυβέρνηση, η οποία είναι υπό προθεσμία και για υπουργούς οι οποίοι είναι υπό προθεσμία, περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει κάποιος ανασχηματισμός. Αυτό όμως δείχνει ότι η χώρα είναι ακυβέρνητη, το πλήρωμα έχει ανταρσία και ο καπετάνιος προσπαθεί να κερδίσει χρόνο».

«Εμείς δε γινόμαστε τσόντα κανενός και αυτό κρύβει και ακόμα ένα σημείο. Στη συνεννόηση Τσίπρα-Καμμένου δεν υπήρξε κανένα πολιτικό σημείο ταύτισης. Υπήρξε μία ταύτιση, η οποία ήταν ταύτιση κυβερνητικών θέσεων. Δεν υπάρχει ένα υπογεγραμμένο κείμενο θέσεων και αρχών, στο οποίο να συμφωνούν, ότι σε αυτά τα ζητήματα θα κινηθούμε έτσι, ενώ σε αυτά τα ζητήματα θα κινηθούμε διαφορετικά. Για αυτό ο κ. Καμμένος σκεπτόμενος πως ο ίδιος παραίτησε δύο δικούς του υπουργούς, θεωρεί πως και ο κ. Τσίπρας πρέπει να παραιτήσει έναν δικό του. Αλλά έτσι δεν προχωράει η κυβέρνηση», απάντησε στο ενδεχόμενο να μπει στην κυβέρνηση η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Διαβάστε επίσης:

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες

Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραιτηθεί ο Μουζάλας

Παπανδρέου: Ωφελεί την Ελλάδα η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ