Ανυποχώρητος ο Πάνος Καμμένος – Στις 9 συνεδριάζουν οι ΑΝΕΛ

«Ή εγώ ή ο Μουζάλας» είναι η θέση του Προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για το θέμα της παραίτησης του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και από αυτήν την θέση δεν φαίνεται πρόθυμος να μετακινηθεί.

Ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται ανυποχώρητος, αφήνοντας ορθάνοιχτο το «παράθυρο» της οριστικής ρήξης με τον κυβερνητικό του εταίρο και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις 9.00 σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος έκανε έναν γύρο επαφών από την Τετάρτη το απόγευμα με όλους τους βουλευτές του – πλην της Έλενας Κουντουρά που βρίσκεται στο εξωτερικό- προκειμένου να εξασφαλίσει ομοφωνία στην στάση των ΑΝ.ΕΛ.

Ωστόσο, ερώτημα παραμένει το πώς θα χειριστεί ο Πάνος Καμμένος την περίπτωση του Κώστα Ζουράρι, ο οποίος έσπευσε να πάρει αποστάσεις από την παραίτηση Μουζάλα. Ο ίδιος εμφανίζεται αποφασισμένος, πάντως, να μην δεχθεί διαφοροποιήσεις.

Καμμένος: Δεν αλλάζω θέσεις

Η μόνη παραχώρηση την οποία είναι διατεθειμένος να κάνει ο Πάνος Καμμένος σε σχέση με τους χειρισμούς του Μαξίμου είναι να περιμένει μέχρι τη λήξη της Συνόδου Κορυφής για να απομακρυνθεί ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής από την θέση του. Απαιτεί, όμως, η παραίτηση του κ. Μουζάλα να υπάρχει στο τραπέζι μέχρι τότε, ανεξάρτητα του πότε θα την κάνει δεκτή ο πρωθυπουργός.

«Αν δεν υποβάλλει παραίτηση ο Μουζάλας υπάρχει ζήτημα συνοχής της κυβέρνησης», υποστηρίζει ο υπουργός Άμυνας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση συνολικά.

«Για μένα είναι θέμα αρχής» δηλώνει ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στο λεκτικό σφάλμα του Γιάννη Μουζάλα να αποκαλέσει τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία».

Όπως υποστηρίζει ο υπουργός Άμυνας οι θέσεις του στα εθνικά ζητήματα είναι αδιαπραγμάτευτες. «Στήριξα την κυβέρνηση στα δύσκολα», υποστηρίζει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή τη φορά αναμένει από τον πρωθυπουργό να τον στηρίξει με την σειρά του.

Διαβάστε επίσης:

Ο Καμμένος για τον Μουζάλα: Δεν αλλάζω θέσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Καμμένου για τον Μουζάλα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ