Το νοσοκομείο του Κιλκίς επισκέφτηκε ο Μητσοτάκης – ΦΩΤΟ

Το νοσοκομείο του Κιλκίς επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τον καταυλισμό των προσφύγων στην Ειδομένη, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο μεταναστευτικής πολιτικής του κόμματος, Βασίλη Κικίλια, και τον βουλευτή του Κιλκίς, Γεώργιο Γεωργαντά.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή Διοικητή του νοσοκομείου, Αιμίλιο Σαατσόγλου, για τα προβλήματα του νοσοκομείου, που, όπως είπε, είναι η έλλειψη προσωπικού και η ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης για να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί με την περίθαλψη προσφύγων από την Ειδομένη.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Διοικητή, σήμερα νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική 15 παιδιά προσφύγων από την Ειδομένη και ένα επιπλέον ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η διαχείριση των προσφύγων που τα συνοδεύουν, γι’ αυτό και έχει ληφθεί μέριμνα για μεταφραστές ώστε να είναι δυνατή η συνεννόηση μαζί τους.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε δύο θαλάμους της παιδιατρικής κλινικής, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και επισήμανε ότι πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις και στο ζήτημα της κάλυψης των κενών σε προσωπικό όσο και της επιπλέον χρηματοδότησης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γεώργιος Γεωργαντάς επισήμανε ότι σε σχέση με πέρυσι ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου είναι μειωμένος κατά 27,6 % ενώ ο αναπληρωτής Διοικητής του νοσοκομείου τόνισε ότι ήδη έχει διατυπωθεί αίτημα να γίνει η αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Παρών στην επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη ήταν και ο Δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης. Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. συνομίλησε επίσης και με εκπροσώπους των εργαζομένων στο νοσοκομείο και αμέσως μετά αναχώρησε για την Αθήνα.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

Διαβάστε επίσης:

Η επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Ειδομένη – ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Η Ειδομένη είναι γροθιά στο στομάχι- ΦΩΤΟ

Ο Τζιτζικώστας ενημερώνει τον Μητσοτάκη για την Ειδομένη – ΦΩΤΟ

Το μήνυμα του Μητσοτάκη για την Ειδομένη – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ