Τόσκας: Δεν θα γίνουμε η “μαύρη τρύπα” της Ευρώπης

«Πράγματι, η κατάσταση έχει τις δυσκολίες της. Φτιάχνουμε συνεχώς δομές φιλοξενίας, όμως, ένα μεγάλο μέρος των προσφύγων βλέπει μόνο το δρόμο προς Βορρά», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm 97,8…

«Δεν έχουν πειστεί ότι τα σύνορα έχουν κλείσει. Προσπαθούμε να τους πείσουμε», συμπλήρωσε ο κ.Τόσκας.

«Οι ροές αυξομειώνονται αυτές τις ημέρες», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Προφανώς είναι ψέματα αυτά που ισχυρίζεται η σκοπιανή πλευρά, η οποία θέλει να δείξει τον τελευταίο καιρό, ότι εμείς δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας και πως αυτό είναι το κράτος που υπερασπίζεται την Ευρώπη», τόνισε ο κ.Τόσκας σχετικά με τις κατηγορίες της κυβέρνησης των Σκοπίων ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται πίσω το χθεσινό πέρασμα των προσφύγων από άλλα σημεία των συνόρων.

«Έχουμε τονίσει ότι δεν θα γίνουμε η «μαύρη τρύπα» της Ευρώπης», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Επίσης, τη θέση ότι κάποιοι έβαλαν το χέρι τους για να πείσουν τους πρόσφυγες να περάσουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα από αφύλακτο σημείο μερικά χιλιόμετρα από την ουδέτερη ζώνη εξέφρασε ο Νίκος Τόσκας.

«Από τις ενδείξεις που έχουμε, δεν ήταν τελείως αυθόρμητη η ενέργεια των προσφύγων, με την πορεία τους προς τα Σκόπια. Κάποιοι ήταν από πίσω», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προσθέτοντας: «Υπάρχει σε αυτό το φυλλάδιο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα μία επιγραφή που λέει captain “τάδε” που είναι το όνομα του πρώην υπουργού, του Γερμανού. Αλλά, δεν ξέρουμε αν είναι προβοκατόρικο, ή παραπλανητικό».

«Όμως», συνέχισε ο ίδιος, «κάποιοι έβαλαν το χέρι τους, κάποιοι άνθρωποι, ΜΚΟ -δεν ξέρουμε τι, είναι θέμα έρευνας αυτήν τη στιγμή, έχουν βάλει το χέρι τους για να πείσουν αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν αυτήν την πορεία που έκαναν».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

Διαβάστε επίσης:

Επίκαιρη ερώτηση του Βενιζέλου στον Τσίπρα για τους πρόσφυγες της Ειδομένης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ