Κουρουμπλής: Έχω επιφυλάξεις για την αποτρεπτική δύναμη του ΝΑΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Τις επιφυλάξεις του για την αποτρεπτική δύναμη του ΝΑΤΟ εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ συνέστησε να μην μας πιάνει πανικός σχετικά με την παρουσία Τούρκου αξιωματικού στα ελληνικά νησιά, ώστε να βεβαιώνει την επανεισδοχή των παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία.

“Δεν θα είναι κατ’ ανάγκη χωροφύλακες. Είναι μια συμφωνία, εφόσον υλοποιηθεί και ελπίζουμε να υλοποιηθεί προκειμένου να βρίσκεται ένας τρόπος συνεννόησης για να επιστρέφουν οι μετανάστες αυτοί στην Τουρκία. Δεν πρέπει να μας καταλαμβάνει πανικός, όταν είναι μια συμφωνία που διευκολύνει τα πράγματα. Ελπίζω πως θα υλοποιηθεί,αλλά επιφυλάξεις πάντα υπάρχουν”, τόνισε ο κ. Κουρουμπλής στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Σε ότι αφορά το ΝΑΤΟ, σημείωσε ότι περιορίζεται μόνο στο ρόλο που του έχει δοθεί. Δεν κάνει τίποτα περισσότερο. Φανταστείτε να μην είχε δεχθεί η Ελλάδα το ΝΑΤΟ. Θα προσπαθούσαν να φορτώσουν ξανά στην Ελλάδα τις ευθύνες. Έχω επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα είναι ικανή αποτρεπτική δύναμη το ΝΑΤΟ. Έχω τις επιφυλάξεις μου αλλά αναζητούν κάθε τρόπο για να χρεώσουν στην Ελλάδα ευθύνες”. 

Ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ειδομένη είναι η ντροπή της Ευρώπης. “Φοβάμαι ότι σε αυτά τα παιδιά που ζουν αυτές τις μαρτυρικές στιγμές, οι Ευρωπαίοι κατασταλάζουν μίσος στις ψυχές τους και ας το λάβουν υπόψη τους”, τόνισε ο υπουργός.

“Η Ειδομένη δεν είναι εύκολο να αδειάσει γιατί δεν μπορεί να τους πάρει κανείς με το ζόρι. Όπου να τους πας, πάντα υπάρχει η επιθυμία να φύγουν. Δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα” πρόσθεσε.

 

 

 Διαβάστε επίσης

Μουζάλας: Μας κορόιδεψαν η Αυστρία και οι χώρες του Bίζενγκραντ

Την παρουσία Τούρκων παρατηρητών σε ελληνικά νησιά προανήγγειλε ο Τόσκας – ΒΙΝΤΕΟ

Βίτσας: Ελπίζω σε μια εβδομάδα το θέμα της Ειδομένης να έχει λήξει – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ