Τσίπρας: Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των κρίσεων – ΒΙΝΤΕΟ

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, εξαιτίας των παράλληλων κρίσεων, της προσφυγικής, της οικονομικής και η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της τοποθεσίας βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των κρίσεων», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το Παρίσι, αμέσως μετά τη συνάντηση εργασίας που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες, υπό τον Φρανσουά Ολάντ.

«Οι κρίσεις αυτές αναδεικνύουν τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση. Οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να αναδείξουν τόσο την ανάγκη να επιστρέψουμε στις αξίες της Ευρώπης, που είναι η αλληλεγγύη, η Δημοκρατία, η κοινωνική συνοχή, όσο και να υψώσουμε ένα τείχος σε οικονομικές πολιτικές που στρώνουν το έδαφος στην ακροδεξιά όσο όμως και στην ίδια την ακροδεξιά που σήμερα απειλεί το μέλλον της Ευρώπης», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι αποδεδειγμένο από την ίδια τη ζωή ότι ο καταλύτης του ευρωσκεπτικισμού δεν είναι όλοι όσοι θέλουν πολιτικές ενάντια στη λιτότητα και υπέρ της κοινωνικής συνοχής. Ο καταλύτης του ευρωσκεπτικισμού είναι ο νεοφιλελευθερισμός» πρόσθεσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. 

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Τα tweets του Τσίπρα από το Παρίσι

Τι θα πει ο Τσίπρας στη συνάντηση των σοσιαλδημοκρατών ηγετών

Ο Τσίπρας στο Μέγαρο των Ηλυσίων – ΤΩΡΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ