Τι θα πει ο Τσίπρας στη συνάντηση των σοσιαλοδημοκρατών ηγετών

Συνάντηση εργασίας, υπό τον Φρανσουά Ολάντ, έχουν αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες. Στη συνάντηση, με θέμα την οικονομία αλλά και την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη με βασικό άξονα το προσφυγικό, συμμετέχει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει προκληθεί από τον Γάλλο Πρόεδρο.

Συνολικά εκτιμάται ότι θα συμμετέχουν περί τους 15 πολιτικούς αρχηγούς, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο νέος πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο πρωθυπουργός της Μάλτας Γιόζεφ Μούσκατ, ο υπουργός Εσωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, ο ηγέτης του Εργατικού Ολλανδός Ντέρικ Σάμσον. 

Έχουν επίσης προσκληθεί να συμμετέχουν ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Φρανσουά Ολάντ θα προβεί σε δηλώσεις μετά την αποχώρηση των προσκεκλημένων, στις 14.45.  Φιλοδοξία του Γάλλου Προέδρου είναι να «επαναπροσδιορίσει το σχέδιο για μια Ευρώπη, που έχει βυθιστεί σε μια ανησυχητική κατάσταση από τα τρέχοντα προβλήματα, όπως η προσφυγική κρίση, η αδύναμη οικονομική ανάπτυξη», σύμφωνα με δηλώσεις του προεδρικού περιβάλλοντος που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί στο ζήτημα της λιτότητας καθώς και στο ζητούμενο της οριοθέτησης των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στην ακροδεξιά ρητορική στην Ευρώπη. 

 

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Η Ευρώπη συντρίβεται ανάμεσα στη λιτότητα και στα κλειστά σύνορα

Τσίπρας: Είμαστε μπροστά σε μία κρίση που υπερβαίνει ολόκληρη την Ευρώπη – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ