Επίθεση του Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού – ΒΙΝΤΕΟ

Τις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών και τον προσωρινό χώρο φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες, επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τη λειτουργία του χώρου φιλοξενίας από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.

«Θέλω να συγχαρώ τον κ. Μπακογιάννη, γιατί σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερε, αυτός και το επιτελείο του, να ετοιμάσουν αυτή τη δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων. Το έκαναν με δική τους πρωτοβουλία. Με ένα κράτος το οποίο δυστυχώς, ως προς τον κεντρικό συντονισμό, εξακολουθεί να είναι εκκωφαντικά απών» σημείωσε ο Μητσοτάκης, οποίος συνεχάρη όλη την τοπική κοινωνία, «διότι πραγματικά αυτές οι δομές δεν μπορούν να υποστηριχτούν χωρίς ουσιαστική εθελοντική προσφορά».  

«Αλλά είναι επίσης εξίσου σαφές ότι το πρόβλημα, κάθε μέρα που περνά, διογκώνεται. Τα βόρεια σύνορα της χώρας είναι κλειστά. Ταυτόχρονα, οι ροές από το ανατολικό Αιγαίο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Και χρειάζεται, επιτέλους, από την κυβέρνηση ένας σοβαρός κεντρικός σχεδιασμός για το που θα κατασκευαστούν άλλοι τέτοιοι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας.» πρόσθεσε.

«Δεν χωρούν άλλες ολιγωρίες, δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις. Προφανώς και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί μόνη της να σηκώσει αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια» τόνισε.

 Από την πλευρά του ο κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη «για την ευαισθησία που δείχνει κι επειδή είναι δίπλα μας στην προσπάθεια που κάνει η αυτοδιοίκηση, να δίνει πραγματικές λύσεις σε ένα πραγματικό πρόβλημα.»

«Όλοι ξέρουμε, πάρα πολύ καλά, ότι πρέπει να συνεργαστούμε, πρέπει να δουλέψουμε μαζί. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια είναι η τοπική κοινωνία. Ένα πραγματικό κύμα ανθρωπιάς έχει σηκωθεί και μας έχει σκεπάσει όλους. Και αυτό, μας δίνει δύναμη και προχωράμε μπροστά αποφασισμένοι, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες. Διασφαλίζοντας, όμως, παράλληλα, τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία» τόνισε.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Διαβάστε επίσης:

Γλέζος: Η κυβέρνηση και η εκκλησία απουσιάζουν από το προσφυγικό

Η δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ για το προσφυγικό που θα συζητηθεί – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ