Την ομάδα Ρομποτικής των Μηχανικών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας βράβευσε ο Πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το κλείσιμο των εργασιών του Digital Economy Forum 2016 απένειμε βραβεία ως ελάχιστη αναγνώριση σε δύο ομάδες παιδιών για τις διακρίσεις τους σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στις ομάδες, Zanneio Stardust από το Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά και Ρομποτικής Hyperion Robotics του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πρόσωπο τους, αναγνωρίστηκε η προσπάθεια, η σκληρή δουλειά σε αντίξοες συνθήκες και περιβάλλον κρίσης, γνωρίζοντας οι ίδιοι την διεθνή καταξίωση των προσπαθειών τους.

Η ομάδα Hyperion Robotics του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κατασκεύασε ένα ρομπότ που παίζει ακόμη και μπόουλινγκ, ενώ κατέκτησε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, την 1η θέση στην Ευρώπη, και την 19η θέση στον κόσμο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, που διεξήχθη στο Κατάρ. Μάλιστα, για να φθάσουν στο Κατάρ, χρειάσθηκε να γίνει ολόκληρη καμπάνια, προκειμένου να βρεθούν χορηγοί πού θα εξασφάλιζαν την παρουσία τους στο διεθνή διαγωνισμό.

Την ομάδα αποτελούν οι φοιτητές Γιώργος Αγγελόπουλος, Ανέστης Δαλγκίτσης, ο Γιώργος Καλαμπόκης και η Ελένη Διαμαντίδου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε εδώ:

Τι συζήτησαν Τσίπρας – Σέφκοβιτς

Tηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Πούτιν

Τσίπρας: Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Τσίπρας στον Γκουρία: Είναι σημαντικό να υπάρξει ανάκαμψη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ