ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας είναι επικίνδυνος

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τουσκ αλλά και το ταξίδι του Πρωθυπουργού στη Σμύρνη.

«Οι δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ν. Τουσκ, με τις οποίες «χαιρετίζει ως απόφαση των 28» το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου, ενισχύουν την άποψη η Ευρώπη απεμπολεί τις ευθύνες για το προσφυγικό και τις αρχές της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και καθίσταται όμηρος των σχεδιασμών της Τουρκίας» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Η Τουρκία παράλληλα προβάλλει απαράδεκτες αξιώσεις σε σχέση με κατοχυρωμένα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, ενώ δεν διστάζει με σημερινές δηλώσεις του Υπουργού της επί των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, να υπονομεύει και τα όσα υποτίθεται ότι συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες».

«Τα μείζονα προβλήματα όμως για την Ελλάδα, είναι δύο:

Ότι ο κ. Τουσκ μιλά για «ομόφωνη απόφαση», διαψεύδοντας ευθέως τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.

Ότι ο κ. Τσίπρας «απάντησε» στις Τουρκικές προκλήσεις μόνο με «τριαντάφυλλα και χαμόγελα», αφήνοντας τις Τουρκικές διεκδικήσεις να εξελίσσονται εις βάρος μας» υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:

«Συμπεραίνουμε ότι ο κ. Τσίπρας, είτε κατάλαβε, είτε δεν κατάλαβε τι συμφώνησε (και τι οι άλλοι απεργάζονται), είναι εξίσου επικίνδυνος».

Διαβάστε επίσης:

ΚΚΕ: Το σφράγισμα των συνόρων έγινε με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης

 

Ο Αμανατίδης για τη δήλωση του Τουσκ: Υπάρχει πόλεμος ανάμεσα στις χώρες και σε πολιτικές δυνάμεις

 

Μετωπική Τσίπρα – Τουσκ για το Βαλκανικό δρόμο – ΦΩΤΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ