Για αντιφάσεις του Παπαγγελόπουλου κάνει λόγο ο Βενιζέλος

Επιστολή προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου απέστειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος με την οποία ζητά τη σύγκληση της επιτροπής «το ταχύτερο δυνατό καθώς προέκυψε στο μεταξύ το μείζον ζήτημα των καταγγελιών κατά του κ. Παπαγγελόπουλου». Παράλληλα κάνει λόγο για αντιφάσεις του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης.

«Στις 3 Μαρτίου ζήτησα με επιστολή μου προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, να συγκληθεί η Επιτροπή και να συζητήσει θέματα δικαιοσύνης.  Η Επιτροπή απεφάσισε να μου ζητήσει να συγκροτήσω σχετικό φάκελο προκειμένου να προετοιμαστεί η συνεδρίαση. Σήμερα επικοινώνησα με την κα. Χριστοδουλοπούλου, Πρόεδρο της Επιτροπής,  η οποία με ενημέρωσε ότι η συνεδρίαση πρόκειται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.  Τόνισα  πως πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό καθώς προέκυψε στο μεταξύ το μείζον ζήτημα των καταγγελιών κατά του κ. Παπαγγελόπουλου» αναφέρει ο κ. Βενιζέλος και προσθέτει:

«Πρέπει να επισημάνω, κατ’ εξαίρεση, δύο από τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στο φάκελο που συγκρότησα. Πρόκειται για την από 23.12.2015 ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης «για τον ρόλο της εισαγγελέως εφετών στην υπόθεση Βγενόπουλου». Με την ερώτηση αυτή τίθενται όλα σχεδόν τα θέματα που και τώρα επικαλούνται ορισμένοι, σε σχέση με την εισαγγελέα εφετών κα. Τσατάνη που μου είναι παντελώς άγνωστη. Στην ερώτηση αυτή απάντησε στις 14.1.2016 ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος ενημερώνει τους βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ ότι διεξήχθει έρευνα του αρμοδίου αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ( κ. Ν. Παντελή )  που εποπτεύει των εισαγγελέων διαφθοράς, ο οποίος με την υπ’ αριθμό 5594/18.2.2015 διάταξη του απεφάνθηκε  ότι όλες οι δικονομικές ενέργειες της αρμόδιας εισαγγελέας εφετών, δηλαδή της κα. Τσατάνη, επί της συγκεκριμένης υποθέσεως είναι απολύτως  νόμιμες. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην απάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου, «ορθώς και νομίμως η χειριζόμενη την ως άνω αναφορά Εισαγγελέας Εφετών ζήτησε να συσχετισθεί σ’ αυτήν και η δικογραφία με αριθμό βιβλίου μηνύσεων ΕΔ2013/203 ποινική προκαταρκτική δικογραφία της Εισαγγελέως Διαφθοράς Αθηνών λόγω της πρόδηλης συνάφειας (άρθ. 129 ΚΠΔ ) μεταξύ των δύο δικογραφιών»».

«Στην απάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ειδική αναφορά και σε άλλες υποθέσεις που έχει χειριστεί η κα. Τσατάνη. Ο κ. Παπαγγελόπουλος προφανώς υιοθετεί και μεταφέρει στη Βουλή τις απαντήσεις της κα Τσατσάνη για τις υποθέσεις  SONAC και Βατοπαιδίου και τη σχέση συγγενικών της προσώπων με τη ΝΔ.

Για να το πω συνοπτικά, στις 14.1.2016 με έγγραφό του προς τη Βουλή των Ελλήνων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης λέει τα απολύτως αντίθετα από αυτά που ισχυρίζεται τώρα μετά την μηνυτήρια αναφορά της κα. Τσατάνη!» καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

Δείτε τη επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου προς την Τασία Χριστοδουλοπούλου

Δείτε εδώ την ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Δικαιοσύνη

Δείτε εδώ την απάντηση του ο Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης 

 

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ