Μέρκελ: Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα – ΒΙΝΤΕΟ

«Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη θεωρία και την εφαρμογή των αποφάσεων, αλλά υπήρξε πρόοδος και σε αυτό το σημείο», δήλωσε μεταξύ άλλων μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Οι δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής:

«Συζητήσαμε πολύ ώρα με τον Τούρκο πρωθυπουργό. Υπάρχουν θέματα μεταναστευτικά. Βρεθήκαμε σήμερα, ώστε να δημιουργήσουμε μια προοπτική, ούτως ώστε να επανέλθουμε σε μια ομαλή κατάσταση. Είπαμε ότι η Τουρκία έχει ήδη λάβει μια σειρά μέτρων για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών. Η Τουρκία πίεσε να δοθούν τα 3 δισεκατομμύρια για τα προγράμματα που πρέπει να γίνουν. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη θεωρία και την εφαρμογή των αποφάσεων, αλλά υπήρξε πρόοδος και σε αυτό το σημείο. Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα. Το ΝΑΤΟ επιτελεί έργο στο Αιγαίο. Η Τουρκία είπε ότι τη συμφωνία αυτή που συζητήσαμε, είναι πρόθυμη να την υλοποιήσει.

Αν υλοποιηθεί αυτή πρόταση είναι καταλυτική, για να διασπάσει την αλυσίδα του να ξεκινά κανείς να μπαίνει σε μια βάρκα ώστε να φτάσει στην Ευρώπη. Η Τουρκία είπε ότι τη συμφωνία αυτή που συζητήσαμε, είναι πρόθυμη να την υλοποιήσει, αυτό όμως θα το συζητήσουμε πιο αναλυτικά στις 18 Μαρτίου. Η Τουρκία είναι πρόθυμη να δεχτεί πίσω τους παράτυπους μετανάστες που φτάνουν στα ελληνικά νησιά».

Διαβάστε επίσης:

Ολάντ: Η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί – ΒΙΝΤΕΟ

Νταβούτογλου: Θα είμαστε το καταφύγιο όλων των θυμάτων του πολέμου – ΒΙΝΤΕΟ

Γιούνκερ: Φτάσαμε σε μία συμφωνία επί της αρχής – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ