Αλλαγή στο πρόγραμμα της Συνόδου Κορυφής

Αλλάζει το πρόγραμμα της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, ενώ αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη το γεύμα μεταξύ των 28 ηγετών της ΕΕ και του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακυρώνεται η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, μετά το γεύμα, μεταξύ του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου. Μετά το γεύμα θα ακολουθήσει η Σύνοδος των 28 ηγετών και μετά το τέλος της θα επιστρέψει ο Α. Νταβούτογλου για το δείπνο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στόχος είναι πρώτα να παρουσιάσει ο Τούρκος πρωθυπουργός τις θέσεις του, έπειτα να συμφωνήσουν οι 28 σε μια κοινή θέση και να επιστρέψει στο δείπνο ο Τούρκος πρωθυπουργός για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος της σημερινής Συνόδου, από την ευρωπαϊκή πλευρά είναι να υπάρξει μια συμφωνία η οποία να πηγαίνει πέρα από τα όσα συμφώνησε ο Ντ. Τουσκ με τον Α. Νταβούτογλου την περασμένη εβδομάδα στην Άγκυρα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η Τουρκία καλείται να δεχθεί την επανεισδοχή όχι μόνο όσων δεν έχουν δικαίωμα ασύλου, αλλά ενδεχομένως τους μη Σύρους πρόσφυγες ή ακόμα και τους ίδιους τους Σύρους, έτσι ώστε να τεθεί σε εφαρμογή μια διαδικασία επανεγκατάστασης απευθείας από την Τουρκία.

 

Διαβάστε επίσης

Τι είπε ο Τσίπρας στον Ολλανδό Πρωθυπουργό

 

Η θερμή χειραψία και τα χαμόγελα Τσίπρα-Μέρκελ – ΦΩΤΟ

Τα χαμόγελα Μέρκελ-Τουσκ στη Σύνοδο Κορυφής – ΦΩΤΟ

 

Διπλωματικό θρίλερ στις Βρυξέλλες – Τι θα ζητήσει η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ