Θεοδωράκης: Εθνική γραμμή με τρεις άξονες – ΒΙΝΤΕΟ

«Μετά κόπων και βασάνων χαράχθηκε μία εθνική γραμμή» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Τρεις είναι οι άξονες: αλληλεγγύη και φροντίδα στους πρόσφυγες, επιστροφή των παράτυπων μεταναστών στις πατρίδες τους και ασφάλεια για τους κατοίκους των  νησιών και των συνόρων» εξήγησε ο κ. Θεοδωράκης.

«Εμείς επιμείναμε στην ανάγκη να υπάρξει ένας υπουργός κοινής αποδοχής, να υπάρξει ένα σύστημα που θα διοικεί το χάος που υπάρχει σε όλη τη χώρα. Η πρότασή μας δεν έγινε αποδεκτή από τον κ. Τσίπρα αλλά αισθανόμαστε νικητές ως προς την ουσία του κοινού ανακοινωθέντος. Δηλαδή, ότι πέρα από γενικόλογες πια τοποθετήσεις, η χώρα αναλαμβάνει να απλώσει το χέρι στους πρόσφυγες αλλά από την άλλη δίνει και ένα σήμα στον υπόλοιπο κόσμο ότι δεν μπορεί να φιλοξενήσει τους μετανάστες όλου του κόσμου» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Κάλεσα τον  κ. Τσίπρα, αν θέλει εθνική γραμμή, από δω και στο εξής να μην προκαλεί υπεραμυνόμενος της πολιτικής του, του 2015. Ήταν λάθος αλλά αυτό που έχει σημασία από δω και πέρα, όλοι μαζί, κάνοντας ο καθένας μία παραχώρηση, να έχουμε μία εθνική πολιτική». 

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

Διαβάστε επίσης:

Λεβέντης: Λυπούμαι για το πολιτικό σύστημα γιατί είναι κατώτερο των περιστάσεων – ΒΙΝΤΕΟ

Καμμένος: Ο Πρωθυπουργός πηγαίνει στη Σύνοδο Κορυφής με μια κοινή γραμμή – ΒΙΝΤΕΟ

σχολίασε κι εσύ