Στη Βουλή δικογραφίες σε βάρος πρώην και νυν υπουργών

Δικογραφίες που αφορούν στον αναπληρωτή υπουργό για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νικόλαο Ξυδάκη (για τη θητεία του ως αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού), καθώς και τους πρώην υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο, Χαράλαμπο Αθανασίου, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Παναγιώτη Μηταράκη, αλλα και τον Ιωάννη Σαχινίδη, διαβιβάστηκαν στη βουλή από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, κατά του κ. Ξυδάκη έχει υποβάλει μήνυση πολίτης μετά από δημοσιεύματα του Τύπου που ανέφεραν ότι στενός συνεργάτης της περιφεριάρχου Ρένας Δούρου (συμβασιούχος του Ελληνικού Φεστιβάλ), διορίστηκε ως μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο γραφείο του κ. Ξυδάκη.

Δεύτερη δικογραφία αφορά μήνυση του δικηγόρου Κ. Πλεύρη, ο οποίος εγκαλεί τους τέως υπουργούς κ.κ. Βενιζέλο και Αθανασίου, για εκβίαση, απάτη, παράβαση καθήκοντος και άλλα αδικήματα, με αφορμή το ότι δεν του κατέβαλε το λιβυκό Δημόσιο την αμοιβή του 16 εκατ. ευρώ, από τη δικαστική μάχη που κέρδισε ως εκπρόσωπος του λυβικού κράτους με αντίδικο τεχνικές εταιρείες.

Παράλληλα, άλλη δικογραφία από την εισαγγελία Διαφθοράς, αφορά τον κ. Στυλιανίδη, ως υφυπουργό Εξωτερικών το 2004, μετά από αναφορά της Γενικής Διεύθυνσης ΥΔΑΣ του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με την αναφορά εντοπίστηκε χρηματοδότηση προς ΜΚΟ ύψους 50.000 ευρώ για αγιογράφηση του Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, μετά από επιστολή του μητροπολίτη Δαμασκηνού.

Η δικογραφία για τον τέως υφυπουργό Ανάπτυξης Παναγιώτη Μηταράκη σχηματίστηκε μετά από δημοσιεύματα του Τύπου και σχετική ερώτηση στην Βουλή, αναφορικά με την προκαταβολική καταβολή επιχορήγησης για αιολικό σταθμό στην Εύβοια, χωρίς να υπάρχουν τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Τέλος, δικογραφία έχει σχηματιστεί για τον κ. Σαχινίδη, μετά από μήνυση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, καθώς την εμφάνισε ως αυτουργό της δολοφονίας δυο μελών του κόμματός του (σ.σ δηλ. τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο Αττικής).

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

Πυρά του Δημήτρη Καμμένου κατά του Φίλη: Δυστυχώς προκαλεί για μια ακόμη φορά

Αγκαλιά οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ,του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων – ΦΩΤΟ

Η ατάκα του Λεβέντη για την οικουμενική – Γιατί δεν συμφώνησε η Γεννηματά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ