Χατζηδάκης: Η Ευρώπη δεν θα βρει άμεσα λύση για το προσφυγικό

«Όλοι εύχονται να υπάρξει μια κοινή προσέγγιση για το προσφυγικό θέμα, με εθνική ενότητα να αντιμετωπίσουμε οι Έλληνες αυτό το κρίσιμο ζήτημα, βεβαίως όμως ταυτόχρονα ευχόμαστε να υπάρχει και το στοιχείο του ρεαλισμού. Να είναι ρεαλιστική η προσέγγιση τόσο σε σχέση με τη διαχ��ίριση στο εσωτερικό, όσο και σε σχέση με τη διαχείριση στις Βρυξέλες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”, αναφερόμενος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Την ίδια στιγμή, σχολιάζοντας την προσφυγική κρίση, ο κ. Χατζηδάκης, τόνισε «ότι είναι πάρα πολύ μεγάλο το πρόβλημα και ξεπερνάει την Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη έχει αιφνιδιαστεί και πως δεν έχει μέχρι στιγμής συνεκτική στρατηγική.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την εκτίμηση ότι η Ευρώπη, δεν θα βρει αμέσως τη λύση για το προσφυγικό, αλλά θα χρειαστεί κάποιους μήνες και σημείωσε ότι όποια λύση και αν βρεθεί δεν θα πρέπει να είναι εις βάρος της Ελλάδας.

Σε ερώτηση που του έγινε για το πότε θεωρεί πως θα επιστρέψει η τρόικα, απάντησε ότι συνήθως έρχεται όταν υπάρχουν πιθανότητες άνω του 50% για το αποτέλεσμα και ανέφερε ότι «μαζεύονται νέφη αμφιβολίας πάνω από την οικονομία».

Αναφερόμενος, στα σενάρια περί προώρων εκλογών, ο κ. Χατζηδάκης, είπε ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση πρέπει να είναι η παραμονή της στην εξουσία, προσθέτοντας ωστόσο ότι η εξίσωση δεν της βγαίνει.

«Ήδη έχουμε πατήσει γκάζι τον τελευταίο ενάμιση μήνα και σε σχέση με το συνέδριο και σε σχέση με το πρόγραμμα και σε σχέση με τα οικονομικά του κόμματος και τις όποιες οργανωτικές αλλαγές», επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης μετά από ερώτηση που του έγινε για το αν η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κυβερνήσει.  

«Αν χρειαστεί η χώρα να πάει σε πρόωρες εκλογές εμείς θα δουλέψουμε μέρα και νύχτα για να είμαστε απολύτως έτοιμοι και ήδη δουλεύουμε σε αρκετά εντατικούς ρυθμούς», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της  Νέας Δημοκρατίας.

«Εμείς ξεκινάμε την προσπάθεια για να αλλάξουμε την εικόνα συνολικά της ΝΔ και να κάνουμε τη ΝΔ πιο ελκυστική, πιο αξιόπιστη και έτοιμη σε όλα τα επίπεδα για να κυβερνήσει. Αυτό σημαίνει αναπόφευκτα ότι θέλουμε να διευρύνουμε την απήχησή μας σε ψηφοφόρους . Άρα ο πρώτος στόχος, χωρίς να θέλουμε να καταστρέψουμε κανένα άλλο κόμμα, είναι να πάρουμε ψηφοφόρους από άλλα κόμματα και ακόμα περισσότερο αυτούς που κάθισαν σπίτι τους και δεν πήγαν να ψηφίσουν κανέναν. Από εκεί ξεκινάμε και όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερευούσης σημασίας», κατέληξε ο Κωστής Χατζηδάκης.    

 

Διαβάστε επίσης:

Οι ευχές του Πρωθυπουργού στον Μητσοτάκη για τα γενέθλια του – BINTEO

Τα “πηγαδάκια” στο Προεδρικό Μέγαρο – ΦΩΤΟ

Ο διάλογος της Γεροβασίλη με τον Κουμουτσάκο – “Δεν κρατάω βεντέτα”

Ο Θεοδωράκης με το σακίδιο στο Προεδρικό Μέγαρο – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ