• ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητικές οι διακηρύξεις του Μητσοτάκη περί διαφάνειας

  7:04 μμ, Πέμπτη 03 Μάρ 2016 7:04 μμ, Πέμπτη 03 Μάρ 2016

  Τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του οικονομικού σχεδιασμού του κόμματος του σχολιάζει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «αν μη τι άλλο προκλητικές τις διακηρύξεις περί διαφάνειας που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης». Σημειώνει επίσης ότι «ο Μητσοτάκης οφείλει να δώσει σαφείς και πλήρεις εξηγήσεις, αντί να προβαίνει σε μεγαλοστομίες περί διαφάνειας κενές περιεχομένου».

  Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

  "Οι διακηρύξεις περί διαφάνειας που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του οικονομικού σχεδιασμού του κόμματος του, είναι αν μη τι άλλο προκλητικές για το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Φαίνεται πως ο επικεφαλής της ΝΔ, ο οποίος έθεσε ως πρόβλημα το δανεισμό των κομμάτων από τις τράπεζες, ”ξέχασε” πολύ γρήγορα πως τον Απρίλιο του 2013, με τροπολογία τριών βουλευτών της ΝΔ, απαλλάχθηκαν, και μάλιστα αναδρομικά, οι διοικήσεις των τραπεζών που χορήγησαν αφειδώς δάνεια ύψους άνω των 200 εκ. ευρώ στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από κάθε ποινική ευθύνη!

  Η συγκεκριμένη τροπολογία είχε κατατεθεί από τρεις βουλευτές της ΝΔ κατ' εντολή της ηγεσίας της, ως προσθήκη σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, και είχε υπερψηφιστεί και από το ΠΑΣΟΚ. Αποτελεί μνημείο φωτογραφικής ρύθμισης αλλά και προσβολή του κοινοβουλευτισμού, καθώς είχε απαγορευτεί η διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Κι επειδή η μνήμη του Κ. Μητσοτάκη είναι... ασθενική, υπενθυμίζουμε πως η συγκεκριμένη μεθόδευση έγινε σε μια περίοδο που ολοκληρωνόταν εισαγγελική έρευνα σχετικά με τους όρους της χρηματοδότησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

  Για όλα τα παραπάνω, ο Κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει σαφείς και πλήρεις εξηγήσεις, αντί να προβαίνει σε μεγαλοστομίες περί διαφάνειας κενές περιεχομένου. Επιπλέον, ο επικεφαλής της ΝΔ, αφού κόπτεται τόσο έντονα για τους Έλληνες φορολογούμενους, όπως υποστήριξε κατά την ομιλία του, οφείλει να εξηγήσει σε αυτούς για ποιο λόγο το κόμμα του είχε δοσοληψίες με τον κατηγορούμενο για εκβιασμό Τ. Μαυρίκο.

  Από εκεί και πέρα, το επιθετικό πρόγραμμα ιδιωτικής χρηματοδότησης που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα γραφής της νεοφιλελεύθερης λογικής που τον διέπει. Πρόκειται για τη γνωστή λογική που θέλει τα κόμματα, τους βασικούς θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος, να είναι πλήρως προσδεδεμένα στα μεγάλα συμφέροντα και την οποία η ΝΔ έχει υπηρετήσει πλήρως."

  Διαβάστε επίσης:

  Το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ παρουσίασε ο Μητσοτάκης

  Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στη ΝΔ για τον Καρανίκα

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα