Κουρουμπλής: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου για τους επιστήμονες

Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα, «Suddeutsche Zeitung», έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισημαίνοντας ότι παρερμηνεύτηκαν τα όσα είπε για τους επιστημονικούς φορείς.

«Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου για τους επιστήμονες. Ποτέ δεν είπα ότι είναι καλό να βγουν στους δρόμους καθώς θα χάσουν κιλά», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, “Παραπολιτικά” και ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει τους μάχιμους δικηγόρους αλλά όχι τους καρχαρίες του χώρου.

Ο υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στο προσφυγικό, τόνισε ότι η Ελλάδα λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης καλείται να σηκώσει ένα παγκόσμιο πρόβλημα που έχει γεννήσει ο πόλεμος στη Συρία, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα ως διατεταγμένη πολιτεία πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει υλοποιήσει το 80% των δεσμεύσεων της ενώ η Ευρώπη δεν έχει κάνει ούτε το 20%.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το parapolitika.gr, σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να βρει χώρους φιλοξενίας, σημειώνοντας ότι το κράτος προσπαθεί να οργανώσει με κάθε τρόπο την στήριξη των ανθρώπων αυτών σε περίθαλψη και φαγητό, ενώ υπογράμμισε πως ήδη στήνονται σκηνές στις κατασκηνώσεις του υπουργείου πρόνοιας και είπε ότι χώροι τέτοιοι θα στηθούν στο τόξο Αθήνα – Ειδομένη.

Τέλος, εκτίμησε επίσης πως σε ένα 10ημερο η Ελλάδα θα είναι περισσότερο οργανωμένη και η χώρα θα αποκτήσει σημαντική παρουσία στην Ευρώπη.

 

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση του Βαρουφάκη στον Όσμπορν

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Νταβούτογλου για το προσφυγικό  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ