Η απάντηση του Βαρουφάκη στον Όσμπορν

Απάντηση στον Βρετανό υπουργό Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, έδωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNBC ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Υπενθυμίζουμε ότι, χθες ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν σχολίασε την κίνηση του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να επιλέξει για συνεργάτες του τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον δημοσιογράφο Πολ Μέισον.

Ο Όσμπορν στη συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων είπε «το γεγονός ότι το Εργατικό Κόμμα παίρνει συμβουλές από τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον επαναστατικό Μαρξιστή παρουσιαστή του Channel 4 Πολ Μέισον δεν μου δείχνει ότι έχουν απάντηση στα θέματα της οικονομικής ασφάλειας».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε στη συνέντευξή του στο CNBC:              

«Όταν λοιπόν ο Τζορτζ Όσμπορν με χλευάζει, προφανώς προσπαθώντας να απολαύσει το γεγονός πως είμαι ένας ηττημένος υπουργός Οικονομικών, ναι, είμαι ένας ηττημένος υπουργός Οικονομικών αλλά από ποιόν; Από μια αδιάλλακτη Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία αποφάσισε να μας προκαλέσει ασφυξία χρησιμοποιώντας τις κλειστές τράπεζες προκειμένου να μας επιβάλει άλλη μια επιμήκυνση και υποκριτική βοήθεια. Ο βρετανικός λαός το γνωρίζει αυτό».

«Πιστεύει πραγματικά ο Τζορτζ Όσμπορν πως κοροϊδεύοντάς με, προσφέρει κάτι στον εαυτό του και στη διανοητική του κατηγορία… Δεν πιστεύω πως κάνει οποιαδήποτε καλό για την νοημοσύνη του».

Διαβάστε επίσης:

Το καυστικό σχόλιο του Όσμπορν για τον Βαρουφάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ