Καμμένος: Πρόκειται για μικρά παιδιά που κάποιοι ήθελαν να πνίγουμε στο Αιγαίο

Τη ρητή διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες θα συνεχίσουν να δείχνουν το ανθρωπιστικό πρόσωπό τους προς τους χιλιάδες πρόσφυγες που περνούν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τη Θάσο όπου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Ο κ. Καμμένος τόνισε πως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται 24.000 πρόσφυγες, οι οποίοι δεν απειλούν κανέναν και δεν θέλουν να μείνουν στην χώρα.

«Από την ημέρα που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έπειτα από απόφαση της διυπουργικής επιτροπής και του πρωθυπουργού, ανέλαβε τις προετοιμασίες των πέντε hot spot, των relocation centers και των κέντρων φιλοξενίας, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις απέδειξαν ότι όπως σε καιρό πολέμου, πολεμούν έτσι σε καιρό ειρήνης πραγματοποιούν το κοινωνικό έργο» σημείωσε και προσέθεσε: «Ο πρωθυπουργός, στις 7 Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί το συμβούλιο των αρχηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει την Ελλάδα έτοιμη όσον αφορά τη συνεργασία του κράτους, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, της ΕΕ, των ΜΚΟ και αυτή την υποχρέωση της χώρας να συμμετέχει στο προσφυγικό. Την ίδια στιγμή η συμφωνία που έγινε με το ΝΑΤΟ έχει μεγάλη σημασία κι αρχίζει πλέον να υλοποιείται- με προβλήματα όπως γνωρίζετε, αλλά με σαφή εντολή ομόφωνη όλων των κρατών, αντιμετωπίζουμε ένα παγκόσμιο πρόβλημα, από ανθρώπους που είναι θύματα πολέμου».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε με έμφαση ότι μέχρι σήμερα διαψεύστηκαν όλες οι ακραίες φωνές των ακροδεξιών της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, που «λέγανε ότι οι πρόσφυγες θα κάνουν πλιάτσικο στη χώρα μας. Αλλά βλέπετε ότι πρόκειται για μικρά παιδιά που κάποιοι ήθελαν να πνίγουμε στο Αιγαίο. Αλλά, αντίθετα, το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία έδειξαν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλοξενίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μια χώρα η οποία διέσωσε αυτά τα παιδιά, αυτές τις οικογένειες. Παρόλο που είναι σε οικονομική κρίση, φιλοξένησε όλους που πέρασαν από την Ελλάδα. Μην ξεχνάμε ότι πέρασαν 1.200.00 άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στην κεντρική Ευρώπη. Όταν λυθεί το προσφυγικό και αυτοί οι άνθρωποι γυρίσουν στις πατρίδες τους, πιστεύω ότι η ανάμνηση που θα τους μείνει είναι ότι σε αυτή η χώρα του πολιτισμού και της δημοκρατίας δεν επικράτησε ο ρατσισμός και η ξενοφοβία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης.

Εικόνες από τα κέντρα υποδοχής προσφύγων στο Κιλκίς – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ