• Ο Θεοχάρης διαψεύδει τα σενάρια μεταγραφής του

  3:26 μμ, Τετάρτη 02 Μάρ 2016 3:26 μμ, Τετάρτη 02 Μάρ 2016

  Τα σενάρια που τον θέλουν να μετακινείται σε άλλο κόμμα, όταν προκηρυχτούν εκλογές, διαψεύδει ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον “Αθήνα 984”. «Μπορώ να τις διαψεύσω. Με μια λέξη, είναι πιο κατηγορηματική η διάψευση. Εάν αρχίσω και λέω πολλές, είναι χειρότερα. Διαψεύδω αυτές τις πληροφορίες» είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Θεοχάρης.

  Παράλληλα, ο βουλευτής του Ποταμιού, εξήγησε την απόφαση του να αποχωρήσει από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου: «Εξέφρασα πολύ καθαρά συγκεκριμένες διαφωνίες στον τρόπο με τον οποίο κινείται το Ποτάμι το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε πολιτικό, οργανωτικό και στρατηγικό επίπεδο. Αυτές τις διαφωνίες είχα την ευκαιρία να τις εκθέσω και στο συνέδριο, ως μια κορύφωση της κριτικής και της λογικής μου. Δεν έθεσα κανένα ζήτημα ηγεσίας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι αδιαμφισβήτητος επικεφαλής του κινήματος. Θεώρησα -και νομίζω ότι είναι η πιο σωστή και έντιμη στάση- ότι πρέπει να συνεχίσω να είμαι βουλευτής και να βοηθάω το Ποτάμι από τη θέση αυτή. Η θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου έχει αυξημένες υποχρεώσεις εκπροσώπησης των θέσεων του ίδιου του επικεφαλής και, προφανώς, εφόσον έχω κάποιες συγκεκριμένες ενστάσεις, δεν μπορώ πειστικά να υποστηρίζω αυτές τις θέσεις. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι σε κάποια σημεία διαφωνώ».

  Επίσης συμπλήρωσε ότι «εάν δεν γίνουν αλλαγές και αυτή η προσπάθεια φτάσει στο τέλος της, έχω χρέος -από πλευράς πολιτικής αξιοπρέπειας- να το έχω πει εγκαίρως, ώστε να γίνουν αυτές οι αλλαγές. Αλλιώς, θα είμαι συνυπεύθυνος και θα φέρω μέρος της ευθύνης. Εγώ δεν θέλω να χαθεί το Ποτάμι και, σε κάθε περίπτωση, εάν χαθεί, δεν θέλω να έχω μέρος της ευθύνης.

  Πάντοτε υπάρχει ένας υπαρκτός χρόνος για να γίνουν κάποιες αλλαγές που πρέπει. Θεωρώ ότι και ο χρόνος υπάρχει και οι δυνατότητες στον επικεφαλής, ο οποίος είναι παντοδύναμος στο Ποτάμι. Επανεξελέγη με μια ισχυρή πλειοψηφία. Συνεπώς, δεν βλέπω το γιατί δεν μπορούν να παρθούν οι όποιες αποφάσεις. Μπορεί και οι εκτιμήσεις που κάνω εγώ να είναι λανθασμένες. Μπορεί το Ποτάμι πράγματι να μπορεί να πορευτεί με άνεση, χωρίς πρόβλημα, έχοντας τη στρατηγική που είχε αποφασιστεί. Σε αυτή την περίπτωση, θα είμαι ευχαριστημένος, έστω και εάν οι δικές μου εκτιμήσεις είναι λανθασμένες».

  Την ίδια στιγμή, ανέφερε ότι «υπάρχει μια αόρατη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ιδιαίτερα των περιφερειακών οργανώσεων και των κεντρικών, αλλά και των πολιτικών στελεχών του Ποταμιού», σημειώνοντας πως «εάν δεν μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε, εάν δεν μπορέσουμε και οργανωτικά και ουσιαστικά να επανασυνδέσουμε τα δύο αυτά μέρη, θα έχουμε πρόβλημα στην πραγματικότητα» και συμπλήρωσε: «Είναι μέρος αυτού που είπα, τι χρειάζεται να γίνει για να μπορέσει το Ποτάμι να επανιδρυθεί. Πρέπει να επανασυνδεθεί με την κοινωνία. Αυτό που έκανε πριν δύο χρόνια, το οποίο ήταν ένα μεγάλο “μπαμ” ενεργοποίησης της κοινωνίας, πρέπει να το ξανακάνει, εάν θέλει να επιβιώσει. Αυτό ζήτησα».

  Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης:

  Θεοχάρης: Αν δεν διορθωθούν τα λάθη το Ποτάμι θα χαθεί – ΒΙΝΤΕΟ

  Διαχειρίσιμο το πρόβλημα υποστήριξε ο Μουζάλας για το προσφυγικό

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα