• Δένδιας: Ο Θεός να μας φυλάξει με αυτή την κυβέρνηση

  1:08 μμ, Τετάρτη 02 Μάρ 2016 1:08 μμ, Τετάρτη 02 Μάρ 2016

  Επίθεση στον Πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο “Βήμαfm”.

  Συγκεκριμένα αναφερόμενος στις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ο κ. Δένδιας, δήλωσε ότι «το βράδυ που είδαμε στη Βουλή, τότε, στην ανακοίνωση περί κοινής αιτήσεως της Ελλάδας και της Τουρκίας για ανάμειξη του ΝΑΤΟ, ρώτησα την κυβερνητική πλειοψηφία, αν έχουν καθορίσει με ακρίβεια τους όρους υπό τους οποίους το ΝΑΤΟ, θα εμπλακεί. Βεβαίως, εκεί που είχε φτάσει η χώρα και με την πλήρη απαξίωσή της καταλαβαίνω ότι δεν υπήρχαν επιλογές άρνησης, αλλά είναι φανερό ότι ακόμα και σε αυτή την έσχατη στιγμή, η κυβέρνηση τα έκανε σαλάτα, δεν διασφάλισε τους όρους ανάμειξης του ΝΑΤΟ, με τρόπο που να προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα και με αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή, η Τουρκία να δημιουργεί επιπλέον στοιχεία στήριξης των διεκδικήσεών της στο Αιγαίο μέσα από την ανάμειξη του ΝΑΤΟ στο Μεταναστευτικό. Γενικά, με αυτή την κυβέρνηση, αυτό που μπορώ να πω, είναι ο Θεός να μας φυλάξει. Δηλαδή, δεν βλέπω κάτι στο οποίο τα πράγματα να μην γίνονται πιο επικίνδυνα κάθε μέρα που περνάει».

  Σε ότι αφορά τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό, επισήμανε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επεξεργασμένο στα χέρια του έναν πλήρη σχεδιασμό φύλαξης του Αιγαίου, τον οποίο μπορεί να τον παρουσιάσει, οποτεδήποτε αυτός κρίνει. Μπορούμε εμείς με δικά μας μέσα να περιφρουρήσουμε όλο το μήκος των θαλασσίων συνόρων. Δικά μας δεν είναι τα σύνορά μας; Τα ίδια πράγματα μου έλεγαν και για τον Έβρο. Μου έλεγαν ότι ο Έβρος είναι σχεδόν 200χλμ. Ότι δεν μπορεί να φυλαχτεί και τα λοιπά. Και όμως, ο Έβρος μια χαρά φυλάχτηκε και δεν περνάει οτιδήποτε, χωρίς τη θέληση του Ελληνικού κράτους και χωρίς την τήρηση των διεθνών κανόνων και των διεθνών διατάξεων και συνθηκών».

  Τέλος, ο κ. Δένδιας, ασκεί οξεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, για το προσφυγικό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «η εικόνα ενός Πρωθυπουργού που αγνοεί ότι η χώρα έχει θαλάσσια σύνορα - και ποια χώρα η Ελλάδα, δεν μιλάμε ούτε για το Λιχτενστάιν ούτε για το Λουξεμβούργο - και όταν ορκίστηκε Πρωθυπουργός ανέλαβε και την υποχρέωση να τα φυλάσσει, εμένα με τρομάζει, ξέρετε. Παλιότερα, (πρόσφυγες και μετανάστες) προσπαθούσαν να περάσουν από τη Λιβύη προς την Ιταλία και από το Μαρόκο προς την Ισπανία και τώρα ο πιο εύκολος δρόμος, είναι ο δρόμος, τον οποίο ο Πρωθυπουργός διακηρύσσει ότι δεν έχει σύνορα η χώρα. Γιατί να μην έρθουν από εδώ; Όταν τότε η αρμόδια υπουργός σχεδόν τους προσκαλούσε, όταν πανηγυρικά άδειαζαν τα προ-αναχωρησιακά κέντρα και τα λεωφορεία μετέφεραν τους ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας - παράνομους μετανάστες, έτσι, όχι πρόσφυγες - και τους άφηναν ελεύθερους, ανθρώπους που είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελληνική επικράτεια και δεν είχαν δικαίωμα ασύλου, όταν γινόντουσαν όλα αυτά, με συγχωρείτε, τι περιμένατε να γίνει;».

  Διαβάστε επίσης:

  Φάμελλος: Δεν χρωστάμε σε κανέναν νταβατζή

  Πλακιωτάκης: Το θέμα της οικουμενικής είναι άτοπο

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα