Πλακιωτάκης: Το θέμα της οικουμενικής είναι άτοπο

«Ανεξάρτητα με την καθυστέρηση και τη διχογνωμία που υπάρχει και υπήρχε πάντοτε μεταξύ των θεσμών, το πρόβλημα το έχουμε εμείς» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm 97,8 βουλευτής και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, συμπληρώνοντας:

«Διότι είμαστε λίγους μήνες μετά τη δεύτερη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, και το πρόβλημα παραμένει. Είμαστε έναν χρόνο σχεδόν χωρίς αναπτυξιακό νόμο, δεν υπάρχει καμία επένδυση, οι αποκρατικοποιήσεις προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς και στην ουσία βρισκόμαστε ξανά στο σημείο μηδέν».

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι «όσο πιο γρήγορα κλείσει το συγκεκριμένο ζήτημα (της αξιολόγησης) τόσο πιο γρήγορα θα ανασάνει και η ελληνική οικονομία» και πρόσθεσε ότι «το προσφυγικό είναι ένα διαφορετικό ζήτημα και δεν μας συμφέρει να συμψηφίζουμε το προσφυγικό με την αξιολόγηση».

Και συνέχισε λέγοντας ο βουλευτής της ΝΔ: «Νομίζω ότι η Σύνοδος Κορυφής αλλά και το Eurogroup που θα ακολουθήσει αποτελούν την τελευταία ευκαιρία που θα έχει η ΕΕ, συντεταγμένα να αντιμετωπίσει τα συγκεκριμένα προβλήματα (…) Δυστυχώς η Ευρώπη το τελευταίο διάστημα έχει υποτιμήσει το ζήτημα του προσφυγικού».

Αναφερόμενος στα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης αλλά και στη στάση της ΝΔ σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Πλακιωτάκης επισήμανε: «Το θέμα είναι άτοπο. Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός νιώθει δυνατός με την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία, το θέμα δεν υφίσταται. Τώρα, αν ο ίδιος παραδεχθεί και ομολογήσει την αποτυχία του, αν υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις στο εσωτερικό, αντιλαμβάνεστε ότι ίσως θα μπορούσε να συζητηθεί αλλά επί του παρόντος ο κ. Τσίπρας αισθάνεται πολύ δυνατός. Άρα δεν υφίσταται καμία συζήτηση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ξέρετε και οι συναινέσεις και οι συνεννοήσεις απαιτούν συγκεκριμένες πράξεις. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, στην τελευταία συζήτηση και παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή, την ώρα που η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν υπεύθυνη και σοβαρή θέση για το μεταναστευτικό, την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας με ύβρεις να προσπαθεί να στραφεί εναντίον της ΝΔ».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ