Αντιπαράθεση Βίτσα – Μπακογιάννη για την προσφυγική κρίση – ΒΙΝΤΕΟ

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, για την προσφυγική κρίση και τη διαχείρισή της από την ελληνική κυβέρνηση.

Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, εξέφρασε την ανησυχία της για τις εξελίξεις, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα, κάνοντας λόγο για ανικανότητα και άρνηση της πραγματικότητας, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι απομονωμένη και η εξωτερική πολιτική της χώρας έχει αποτύχει.

Δεν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο και “βρισκόμαστε με μία Τουρκία που αμφισβητεί το σύνολο των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων”, ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ για να προσθέσει ότι η Ελλάδα ευθύνεται για την αντίληψη διαχείρισης της κρίσης στο εσωτερικό της.

«Εάν η κυβέρνηση δεν αποφασίσει να οργανωθεί, να δημιουργήσει τις προδιαγραφές για να προφυλάξει τον ελληνικό λαό θα βρεθεί σε ακόμη δυσκολότερη κατάσταση τις επόμενες ημέρες», προειδοποίησε η κ. Μπακογιάννη.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Βίτσας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επιλυθούν τα ζητήματα και τα προσκόμματα που θέτει η Τουρκία αναφορικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, διευκρινίζοντας ότι η συμφωνία που έχει υπογραφεί από τα εμπλεκόμενα μέλη προβλέπει «παρατήρηση, καταγραφή και ενημέρωση» της κατάστασης που επικρατεί ανάμεσα στα ελληνικά νησιά και τα τουρκικά παράλια.

Ερωτηθείς για το περιστατικό με τη Γερμανίδα υπουργό, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για «απαράδεκτες αιτιάσεις της Τουρκίας» και πρόσθεσε ότι «εμείς έχουμε ξεκάθαρες θέσεις, στο μυαλό μας δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες».

Στην επισήμανση της κ. Μπακογιάννη για την ανάγκη διαχωρισμού των μεταναστών από τους πρόσφυγες στην «πηγή», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Βίτσας απάντησε ότι η ταυτοποίηση γίνεται στα κέντρα πρώτης υποδοχής για να συμπληρώσει ότι το 95% των ανθρώπων που φτάνουν στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες, ποσοστό που αμφισβήτησε η βουλευτής της ΝΔ.

«Μπορούμε να διαχειριστούμε το ζήτημα προς όφελος της χώρας και της Ευρώπης, να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Πρόσφυγες ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν στην Ειδομένη – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ