Ο Λαφαζάνης για τη συνέντευξη του Τσίπρα “στον ενικό”

“Ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του συνέντευξη πήγε να «διασκεδάσει» τον πανικό του και το αδιέξοδο του, μιας μνημονιακής πολιτικής, όμως ανεπιτυχώς. Οι Έλληνες πολίτες ζουν το πρόβλημα, τον εφιάλτη της συνέχισης αυτής της πολιτικής της μνημονιακής υποδούλωσης”, δήλωσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα “στον ενικό”. 

“Για ποια διαγραφή του χρέους, μίλησε ο πρωθυπουργός; η Ελλάδα έχει υπογράψει στο 3ο μνημόνιο ότι δεν θα ανακινήσει θέμα διαγραφής χρέους. Η συζήτηση γίνεται περί της αναδιάρθρωσης και αυτό δεν αποτελεί διέξοδο για τη χώρα. Το χρέος πρέπει να διαγραφεί γιατί είναι επονείδιστο και απεχθές αλλά κυρίως μη βιώσιμο” σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Επίσης, τόνισε ότι η πορεία της κυβέρνησης προσομοιάζει με εκείνη του Σαμαρά και του Παπανδρέου. “Το συμβούλιο αρχηγών είναι πρόβα μνημονιακής-οικουμενικής κυβέρνησης.Γίνονται διεργασίες στο παρασκήνιο, οι οποίες σκοντάφτουν στο πρόσωπο που θα αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία. Ο Τσίπρας θέλει να είναι αυτό το πρόσωπο, πράγμα που δεν είναι αποδεκτό από τα άλλα κόμματα”.

Για το προσφυγικό ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι η ¨Ελλάδα με ευθύνη της Ευρώπης και της Τουρκίας γίνεται ένα μεγάλο στρατόπεδο εγκλωβισμού αλλά δεν θα πρέπει να τα βάζουμε με τους μετανάστες”. “Βλέπαμε το κύμα να έρχεται και έπρεπε να έχουμε προετοιμαστεί, ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος και οι πρόσφυγες. Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να είναι εθελόδουλη. Η Ελλάδα θα πρέπει να σηκώσει το ανάστημά της και να αναλάβει πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση. Θα έπρεπε να είχαμε ασκήσει πιο νωρίς θέμα «βέτο» με αφορμή το Brexit…” “Τι μας προσφέρει η συνθήκη Σένγκεν; Είμαστε στη Σένγκεν, με κλειστά τα χερσαία μας σύνορα και τις ευρωπαικές χώρες να μην δέχονται πρόσφυγες. Την Σένγκεν την έχουν τελειώσει. Θα έπρεπε να έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες ήδη απέναντι σε όσους παραβιάζουν τις αποφάσεις” πρόσθεσε.

 

Διαβάστε επίσης

Το Ποτάμι για τη συνέντευξη του Τσίπρα «στον ενικό»

Το ΠΑΣΟΚ για τη συνέντευξη του Τσίπρα «στον ενικό»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ