Μητσοτάκης: Η ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα είναι προκλητική – ΒΙΝΤΕΟ

Ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική στο προσφυγικό, επέρριψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

«Το σίγουρο είναι ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλοι κατάλαβαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική. Εξίσωσε τους οικονομικούς μετανάστες με τους πρόσφυγες και τους άφησε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Όταν με καθυστέρηση κατάλαβε τον κίνδυνο δέχθηκε τις αποφάσεις της ΕΕ που δημιουργούσαν υποχρεώσεις για τη χώρα που αδυνατούσε να εκπληρώσει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δραστηριοποιήθηκαν με καθυστέρηση. Η κυβέρνηση υποεκτίμησε την αντίδραση της Ευρώπης. Δεν αντιλήφθηκε ότι μετά τα γεγονότα στο Παρίσι υπήρξε μία άμεση σύνδεση της τρομοκρατίας με το προσφυγικό, ανέφερε.

Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε το παράδοξο, ενώ η κυβέρνηση είχε προεξοφλήσει το κλείσιμο των συνόρων, αδυνατεί να χειριστεί το πρόβλημα των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων. Η ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα είναι προκλητική. Βουτηγμένη στα αδιέξοδα που δημιούργησε αφήνει υπονοούμενα για συμψηφισμό του προσφυγικού με την αξιολόγηση του προγράμματος. Ο κίνδυνος είναι να βγει χαμένη και στα δύο, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Νίκο Χατζηνικολάου επισήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει χάσει τον έλεγχο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η χθεσινή τηλεοπτική παρουσία του κύριου Τσίπρα ήταν αποκαλυπτική αλλά και εξόχως ανησυχητική. Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας έχει χάσει τον έλεγχο, ακριβώς τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ αξιόπιστη ηγεσία με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα».

Την ίδια στιγμή, υπέρ της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών σε μία προσπάθεια για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής που θα μειώσει τη ζημιά για τη χώρα στο προσφυγικό, τάχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημείωσε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποστήριξε τις θέσεις της χώρας και συμφώνησε με την αποστολή του ΝΑΤΟ. Πρότεινε να δημιουργηθούν όχι μόνο ανοικτοί αλλά και κλειστοί χώροι κράτησης των προσφύγων, για να σταλεί ένα μήνυμα αποτροπής και τάχθηκε υπέρ της πιο ενεργής εμπλοκής του στρατού.

«Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποκαταστήσουμε το κύρος της χώρας. Η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί και την Παρασκευή να συμφωνήσουμε σε ένα επαρκές σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Εύχομαι η συναίνεση που ζητά ο κ. Τσίπρας να μην είναι προσχηματική» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση αποδομεί συστηματικά και τις τρεις εξουσίες και τόνισε ότι «η βουλή έχει καταστεί ένας ναός κακής νομοθέτησης και ότι η εκτελεστική εξουσία αλώνεται από κολλητούς, συγγενείς και φίλους».

«Ας πάψει επιτέλους ο κ. Τσίπρας και η παρέα του να παριστάνουν τους ηθικούς, τους δήθεν αναμάρτητους. Τους δήθεν πολέμιους της διαπλοκής. Σήμερα όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν την αλήθεια», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος σημείωσε ότι την Πέμπτη θα παρουσιάσει αναλυτικά το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε ότι οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας μας.

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ανησυχητική η χθεσινή τηλεοπτική παρουσία του Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ