• Κόντρα Γεωργιάδη-Αμανατίδη στο φόρουμ των Δελφών

  12:49 μμ, Κυριακή 28 Φεβ 2016 12:49 μμ, Κυριακή 28 Φεβ 2016

  Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής, Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα του οικονομικού φόρου των Δελφών που ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες του, προκαλώντας την αντίδραση και αποχώρηση του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη.

  Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει και είναι ήδη πολύ καθυστερημένη ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι η αξιολόγηση δεν προχωράει γιατί η κυβέρνηση δεν παίρνει απόφαση να την προχωρήσει. Η κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει το πρόγραμμα και να πληρώσει και το κόστος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει με το ζόρι να ακολουθήσει το πρόγραμμα, που δεν το πιστεύει, το καταγγέλλει, αλλά θέλει να το εφαρμόσει χωρίς να πληρώσει το κόστος. Όσο ο κ. Τσίπρας δεν αποφασίζει να πληρώσει το πολιτικό κόστος χάνει χρόνο. Όσο χάνει χρόνο, συμβαίνουν δύο άσχημα πράγματα, πρώτον πλήττεται η πραγματική οικονομία, άρα μεγαλώνει ο λογαριασμός, άρα τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν περισσότερα και δεύτερον με ραγδαίο ρυθμό χάνει το πολιτικό του κεφάλαιο, τόνισε. Η αξιολόγηση, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη πρέπει γρήγορα να κλείσει. Αν δεν γίνει αυτό άμεσα τα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ θα επανέλθουν κι ο φόβος ενός grexit είναι απολύτως ορατός.

  Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, είπε ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τη χώρα, αλλά και την Ευρώπη, και πρόσθεσε ότι το άνοιγμα των συνόρων αποτελεί τραγικό λάθος. Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, δεν πρέπει η Ευρώπη να δεχθεί όλους τους πρόσφυγες και σίγουρα δεν μπορεί να τους αντέξει όλους η Ελλάδα. Παράλληλα υποστήριξε ότι δεν πρέπει να συνδεθεί η αξιολόγηση με το προσφυγικό. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφή τεραστίων διαστάσεων για τη χώρα.

  Ο κ. Γεωργιάδης άσκησε στην ομιλία του σκληρή κριτική και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι "ο χειρότερος πρωθυπουργός από τον β' παγκόσμιο πόλεμο", και αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις του πρωθυπουργού στα μέσα ενημέρωσης και στον ηλεκτρονικό Τύπο. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι "ο Τσίπρας δεν ενέπνευσε, οι ηγέτες εμπνέουν όχι οι τυχοδιώκτες".

  Οι δηλώσεις του , προκάλεσαν την αποχώρηση από το φόρουμ του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη.

  Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του, ο υπουργός αποχώρησε από το φόρουμ «κατόπιν της ανοχής, η οποία επιδείχθηκε από τους διοργανωτές στις προσωπικές, προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στελεχών της κυβέρνησης από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ» Άδωνι Γεωργιάδη. «Αναφορές που δεν έχουν καμία σχέση με την αντιπαράθεση, η οποία διεξάγεται σε fora με επιχειρήματα, όσο αιχμηρά κι αν είναι» προσθέτει ο κ. Αμανατίδης.

  Διαβάστε επίσης

  Καυγάς Παππά - Άδωνι στο Twitter για το κύκλωμα των εκβιαστών - ΦΩΤΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα