• ΝΔ: Αυτό είναι το κυβερνητικό μας πρόγραμμα

  12:06 μμ, Παρασκευή 26 Φεβ 2016 12:06 μμ, Παρασκευή 26 Φεβ 2016

  Τις βασικές αρχές και την οργανωτική δομή του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, παρουσίασε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού.

  Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε πέντε βασικές προτεραιότητες, την αξιοκρατία, την αλληλεγγύη, την αριστεία, την αξιοπιστία και την ανάπτυξη, προτεραιότητες, οι οποίες θα αποτελέσουν και τις βασικές ενότητες του προγράμματος.

  «Δεσμεύτηκα για μια ΝΔ που θα ακούει την κοινωνία και θα παράγει πολιτική για την ανάγκη των πολλών και όχι των λίγων. Δεσμεύτηκα για τη διεύρυνση της ΝΔ. Δεν είναι ένα πρόγραμμα που διαμορφώνεται πίσω από κλειστά γραφεία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επεσήμανε πως το πρόγραμμα θα έχει ως θεμέλιο δύο αξίες: Την αξία της ελευθερίας και την αξία της αλληλεγγύης.

  Παράλληλα μίλησε για το τρίπτυχο επενδύσεις, χαμηλή φορολογία και δουλειές, κάτι που όπως είπε θα υποστηρίζεται μέσα από μια σύγχρονη κοινωνική πολιτική που θα έχει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για αντιμετώπιση φτώχειας ως βασικό μοχλό. Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε, επίσης, πως θα δοθεί έμφαση στην παιδεία, την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης και τη βελτίωση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό.

  «Το πρόγραμμα δεν θα μοιάζει με παλιά προγράμματα, όπου μαζεύονται σε ένα κείμενο συρραφές πολλών προτάσεων. Θα είναι ένα πρόγραμμα διαφορετικό και για να διαμορφωθεί θα συλλέξει εμπειρίες και γνώσεις» επισήμανε, ευχαριστώντας παράλληλα τους 700 εμπειρογνώμονες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΝΔ και έστειλαν τα βιογραφικά τους για να συμμετέχουν στην επεξεργασία του προγράμματος.

  «Η ΝΔ ετοιμάζεται με πολύ γρήγορο ρυθμό για τη διακυβέρνηση της χώρας οικοδομώντας σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως οι προτάσεις που θα είναι στο πρόγραμμα θα είναι εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές. «Δεν θα διακατέχονται από τον λαϊκισμό του παρελθόντος. Εμείς αυτό το σφάλμα δεν θα το επαναλάβουμε. Έτσι θα σηματοδοτήσουμε ότι τραβάμε μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

  Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος για τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο, τεκμηριωμένο και αξιόπιστο. Θέλουμε οι πολίτες να βλέπουν τις ανησυχίες μέσα στο πρόγραμμα και να βλέπουν τεκμηριωμένες λύσεις. Αρκετά με τις λαϊκίστικες σαπουνόφουσκες. Τις πληρώσαμε όλοι πολύ ακριβά» είπε ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας πως το πρόγραμμα θα είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που θα οδηγήσει σε μετρήσιμα αποτελέσματα. «Η ΝΔ αλλάζει. Σηματοδοτούμε ένα άνοιγμα στην κοινωνία. Πέρα από τα αξιόλογα κομματικά στελέχη αναζητούμε νέα πρόσωπα και νέες ιδέες, θέλουμε να ανανεώσουμε τη ΝΔ σε επίπεδο προσώπων και θέσεων. Η ΝΔ κάνει άνοιγμα στην κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτό το διάλογο που έχει ξεκινήσει.

  Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης:

  Μητσοτάκης: Όποτε και αν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουμε

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα