• 5 κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα ανακοίνωσε ο Καμμένος

  5:47 μμ, Πέμπτη 25 Φεβ 2016 5:47 μμ, Πέμπτη 25 Φεβ 2016

  Τη δημιουργία πέντε κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων - μεταναστών κοντά στα σύνορα λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επικρατεί στην Ειδομένη ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος κατά της διάρκεια της ενημέρωσης του προς τους στρατιωτικούς συντάκτες.

  Όπως είπε ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, υπεύθυνος του ΓΕΕΘΑ για το θέμα του χειρισμού της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων στο θέμα, οι 4 νέοι χώροι βρίσκονται στο Κιλκίς και ο ένας στα Γιαννιτσά:

  -Στον παλιό διάδρομο προσγείωσης στη Νέα Καβάλα

  -Στον παλιό διάδρομο προσγείωσης κοντά στο χωριό Χέρσο. Οι δύο εγκαταστάσεις θα δημιουργηθούν άμεσα με την παραλαβή και τοποθέτηση σκηνών κλπ και θα ακολουθήσουν οι εγκαταστάσεις στα άλλα 3 κέντρα.

  -Στρατόπεδο Παπαδάκη κοντά στο Δροσάτο

  -Στρατόπεδο Κικκινώρη στο Κεντρικό

  -Στρατόπεδο Φιλιππάκη στα Γιαννιτσά.

  Όπως επεσήμανε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εργάζονται νυχθημερόν για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους ενώ παράλληλα τα Γενικά Επιτελεία συνεχίζουν να προμηθεύουν τους μετανάστες-πρόσφυγες με υλικά για τη διαβίωση τους.

  Ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες έως τις 6 Μαρτίου, παραμονή της συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκίας.

  Όσον αφορά στα Διαβατά, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ομαλή λειτουργία του κέντρου.

  Τα 4 από τα 5 κέντρα καταγραφής στα νησιά λειτουργούν στο 100%, ενώ στην Κω οι εργασίες που αφορούσαν στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται ο εργολάβος που έχει αναλάβει τα δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης κλπ.

  Ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες στο Συμβούλιο των Μονίμων Αντιπροσώπων της Συμμαχίας σε επίπεδο πρέσβεων προβλέπει πλήρη εφαρμογή της απόφασης των υπουργών 'Αμυνας του ΝΑΤΟ για την "αποστολή" του ΝΑΤΟ σε ολόκληρο το Αιγαίο, ιδιαίτερα στις περιοχές που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά.

  Ο κ. Καμμένος τόνισε επίσης τα εξής:

  -Η "αποστολή", (δράση) όπως αναφέρεται στο άρθρο 14 της συμφωνίας, αρχίζει εντός των επομένων ωρών, με το Διοικητή της Δύναμης να εφαρμόζει τις διαταγές του Συμβουλίου των Μονίμων Αντιπροσώπων σε επίπεδο πρέσβεων που δόθηκαν μετά από τις σαφείς οδηγίες της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.

  -Όλοι όσοι διασώζονται θα επιστρέφουν στην Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, της FRONTEX και της Τουρκίας ώστε η FRONTEX να μπορεί να επιχειρεί και στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

  -Θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα για τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποίούν οι δουλέμποροι, ενώ ο διοικητής της Δύναμης θα υποβάλλει αίτημα προς τα κράτη μέλη της Συμμαχίας για τη διάθεση πλοίων για την εκτέλεση της "δράσης".

  -Η Τουρκία βρίσκεται υπόλογη έναντι του ΝΑΤΟ, το οποίο θα πράξει τα προβλεπόμενα σε βάρος της σε περίπτωση υπαναχώρησης της από τα συμφωνηθέντα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης:

  Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση παρακαλάει το ΝΑΤΟ και τη Μέρκελ να τη σώσουν

  Σύσταση Εξεταστικής για τη λίστα Μπόργιανς θα προτείνει ο Κουίκ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα