Το Μαξίμου για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες

Για συζήτηση ειλικρινέστατη, σε κλίμα πολύ καλό, σοβαρό και αλληλοκατανόησης, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές αναφορικά με τη συνάντηση που είχε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας με εκπροσώπους αγροτών, όπου συζητήθηκαν συνολικά τα θέματα του αγροτικού κλάδου.

Αυτό που σημειώνει η κυβέρνηση στους αγρότες, είναι ότι ο συνδυασμός των εισφορών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι για την πλειοψηφία των αγροτών ελαφρυντική (σ.σ. με τις ίδιες πληροφορίες εκτιμάται ότι αυτό είναι περίπου το 95% των αγροτών). Όπως επισημαίνουν οι πηγές της κυβέρνησης, αυτός ήταν και ο στόχος της μεταρρύθμισης, να κάνει πιο δίκαιη την κατανομή των βαρών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε στους αγρότες ότι η βασική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης είναι όλοι οι αγρότες να έχουν πρόσβαση στην εθνική σύνταξη και να έχουν τη δυνατότητα ο καθένας να «χτίζει» παραπάνω με τις εισφορές. Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην ποινικοποίηση της κινητοποίησης. Σημείωσε ακόμη ότι χρειάζεται ουσιαστικός διάλογος και πως γι’ αυτό θέλει να είναι σε διαρκή επικοινωνία η κυβέρνηση με τους αγρότες. 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Ελπίζω μέσα από το διάλογο να βρούμε λύσεις – ΒΙΝΤΕΟ 

Ο Μπούτας μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα: Παραμένουμε σε ετοιμότητα – ΒΙΝΤΕΟ

Το δώρο του Μπούτα στον Τσίπρα και ο διάλογος στις κάμερες – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ