Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση παρακαλάει το ΝΑΤΟ και τη Μέρκελ να τη σώσουν

«Δυστυχώς η εικόνα από την εξέλιξη της αξιολογήσεως είναι πάρα πολύ αρνητική» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, και πρόσθεσε:

«Φαίνεται ότι από την ώρα που έφυγαν οι επικεφαλής της τρόικας από την Αθήνα, προ περίπου δύο εβδομάδων, δεν έχει υπάρξει επί της ουσίας καμία απολύτως πρόοδος. Έχουν έρθει μεν από χθες, τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα, αλλά χωρίς να έχει προηγουμένως γίνει οποιαδήποτε επεξεργασία στοιχείων απ’ ό,τι λένε οι δικές μου πληροφορίες και άρα αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος».

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Εμείς ως ΝΔ έχουμε πει ότι οι δρόμοι πρέπει να είναι ανοιχτοί (…) Εγώ πιστεύω ότι οι αγρότες έχουν χίλια δίκια τώρα γιατί ο διπλασιασμός της φορολογίας και των ασφαλιστικών τους εισφορών, καθιστά τον πρωτογενή τομέα μη ανταγωνιστικό. Έχουν χίλια δίκια να αντιδρούν αλλά οι δρόμοι πρέπει να μείνουν ανοιχτοί».

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό και την μονομερή απόφαση κάποιων χωρών να κλείσουν τα σύνορα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι: «Εμένα κάποιοι Ευρωπαίοι που έχω συνομιλήσει τις τελευταίες μέρες, ξέρετε τι μου είπαν; Όταν κάποιος ανοίγει τα ευρωπαϊκά σύνορα χωρίς να ρωτήσει κανέναν μονομερώς, έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται όταν κάποιος κλείνει τα δικά του σύνορα μονομερώς;».

Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τη στάση της σε ό,τι αφορά το εν λόγω ζήτημα κατηγορώντας την για την αύξηση των προσφυγικών ροών, σημειώνοντας ότι «έκλεισε τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών και διαφήμισε ότι πια στην Ελλάδα, όποιος έρχεται δεν θα συλλαμβάνεται». «Άνοιξαν μια διάσταση εθνικής τραγωδίας που σήμερα δεν ξέρουμε που θα καταλήξει, κανένας μας» επισήμανε και πρόσθεσε: «Αν σας έλεγα ότι θα παρακαλάει η κυβέρνηση της Αριστεράς το ΝΑΤΟ και τη Μέρκελ να τη σώσουν, προ δύο ετών, θα μου λέγατε ότι είμαι σε άλλο κόσμο».

Αναφερόμενος στη συνέχεια, στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, υπογράμμισε: «Ο κ. Καμμένος –και ξέρετε εγώ δεν έχω συχνές καλές κουβέντες για εκείνον, αλλά όμως θα το πω: Η ανάληψη της ευθύνης του ΥΠΕΘΑ, είναι η μόνη περίοδος της κυβέρνησης Τσίπρα που έφερε μια κάποια πρόοδο σε αυτό το ζήτημα. Αυτό να το πούμε».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ