• Αλεξιάδης: Δεν έχω καμία σχέση με το κύκλωμα των εκβιαστών

  5:35 μμ, Τετάρτη 24 Φεβ 2016 5:35 μμ, Τετάρτη 24 Φεβ 2016

  Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει πως δεν είχε καμία σχέση με το κύκλωμα εκβιαστών και πως στις αρμοδιότητές του δεν υπάρχει διαχείριση κονδυλίων για διαφήμιση.

  Αναλυτικά η δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

  «Αυτά που αποκαλύπτονται από τη δικογραφία (που έχει δημοσιοποιηθεί) για δημοσιογράφους που κατηγορούνται για τα αδικήματα της εκβίασης και της σύστασης εγκληματικής συμμορίας, αναδεικνύουν μια σκοτεινή και δυσώδη περιοχή δράσεων, η οποία πρέπει να διερευνηθεί πλήρως από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Είναι ευθύνη όλων μας, αλλά κυρίως των έντιμων δημοσιογράφων, να μην επιτρέψουμε τέτοια φαινόμενα να κυριαρχήσουν στην ενημέρωση και στην πολιτική ζωή.

  Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του ονόματός μου στην όλη υπόθεση ΔΗΛΩΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ:

  1. Δεν είχα καμία σχέση με τους συγκεκριμένους κυρίους και στις αρμοδιότητές μου δεν υπάρχει διαχείριση κονδυλίων για διαφήμιση ή άλλα ανάλογα έξοδα (από το υπουργείο ή τα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα).

  2. Είναι σαφές ότι η σχεδιαζόμενη “δημοσιογραφική επίθεση” (που αναφέρει η δικογραφία) στο πρόσωπό μου, δεν σχετιζόταν με θέματα διαφήμισης ή άλλων κονδυλίων. Ήταν αποτέλεσμα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που έχουν θιγεί και προσπαθούν να εκφοβίσουν, είτε με τέτοιες μεθόδους είτε με δήθεν “τρομοκρατικές” επιστολές (όπως αυτή που έστειλαν με περιεχόμενο ανακοίνωση και σφαίρα).

  3. Η δημοσιογραφική κριτική, η αποκάλυψη, η διαφωνία και γενικά η λειτουργία της αντικειμενικής ενημέρωσης, είναι ευθύνη του Τύπου και πρέπει να την επιτελεί με κάθε δυνατό τρόπο. Από το σημείο όμως αυτό, μέχρι τις προσωπικές στοχοποιήσεις, την παραπληροφόρηση, την επίθεση σε συνεργάτες του γραφείου μου κ.λπ. υπάρχει μεγάλη απόσταση, η οποία επιτρέπει να ευδοκιμήσουν τέτοια φαινόμενα, που πλήττουν αρχικά την αξιοπιστία μερίδας του Τύπου.

  4. Δεν έχω να φοβηθώ και να κρύψω τίποτα. Τέτοιες επιθέσεις το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ενισχύουν την πολιτική μας βούληση για σύγκρουση με τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και τη διαφθορά.

  5. Θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που παρέχει η Δικαιοσύνη, για την αποκάλυψη αυτών που κρύβονται πίσω από τους φερόμενους εκβιαστές. Γιατί αυτό το βρώμικο παρασκήνιο και παραπολιτικό σύστημα, πρέπει να αποκαλυφθεί.

  6. Για την τυχόν σχέση των κατηγορουμένων με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ήδη ζήτησα τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης».

  Διαβάστε επίσης

  Στοιχεία "φωτιά" για το κύκλωμα των εκβιαστών

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα