ΑΝΕΛ: Ο Μητσοτάκης οφείλει να δώσει πειστικές εξηγήσεις για το “πόθεν έσχες”

Επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις για το Πόθεν Έσχες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

«Καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης αντί να εμφανίζεται ως κήνσορας σαν …«αθώα περιστερά» και να μας κουνά το δάχτυλο, να απαντήσει ευθέως στους Έλληνες πολίτες για ορισμένα καίρια ζητήματα πολιτικής ηθικής που τον αφορούν προσωπικά, όπως τη συνεταιρική σχέση της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη με τον στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου της λίστας Λαγκάρντ καθώς και για το Πόθεν Έσχες», υπογραμμίζει η κ. Χρυσοβελώνη και προσθέτει:

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την αποκάλυψη του περιοδικού «Επίκαιρα» ότι η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και ο στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, συμμετείχαν στο Δ.Σ της ίδιας εταιρίας συμβουλευτικών υπηρεσιών «MG Capital Advisors AE». Τελευταία αποκάλυψη του περιοδικού «Hot Doc» κάνει λόγο για κενά στο Πόθεν Έσχες, αλλά ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ. αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας:

· Η συγκεκριμένη εταιρία είχε αναλάβει εργολαβίες από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης;

· Σε ποια φορολογική δήλωση και σε ποιο Πόθεν Έσχες εμφανίζεται η οικονομική δραστηριότητα της εταιρείας της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη;

Αντί απειλών για φίμωμα του Τύπου, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει πειστικές εξηγήσεις στους Έλληνες πολίτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. Όλα στο άπλετο φως. Η διαφάνεια ήταν και παραμένει το ζητούμενο στο δημόσιο βίο της χώρας».

 

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη για το “πόθεν έσχες”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ