Γεννηματά: Θα ζητήσω από τον Παυλόπουλο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

«Αυτή τη στιγμή κυβέρνηση υπάρχει και δεν μπορώ να αμφισβητήσω μία κυβέρνηση η οποία εκλέχθηκε πριν από λίγους μήνες δημοκρατικά» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, και πρόσθεσε:

«Παρακολουθώ όμως ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά ζητήματα εθνικής σημασίας και για παράδειγμα σας φέρνω το ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού. Προτείνω λοιπόν ότι η λύση για τη χώρα είναι μία κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή εφόσον αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί. Θα πρέπει να μας πει τι μπορεί επιτέλους να κάνει. Αν μπορεί να επιλύσει τα ζητήματα, αν μπορεί να αποτρέψει μία εθνική καταστροφή. Κι αν δεν μπορεί, θα πρέπει αυτή η Βουή να αναλάβει τις ευθύνες της».

Ερωτηθείς ποιοι κατά τη γνώμη της θα πρέπει να μετέχουν σε μια τέτοια κυβέρνηση, η ίδια απάντησε: «Δεν μπορεί να υπάρξει μία τέτοια κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή εθνικής σωτηρίας χωρίς τα δύο πρώτα κόμματα, χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

Στο ερώτημα αν απορρίπτει το σενάριο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, χωρίς τη ΝΔ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Είναι φανερό ότι η χώρα δεν μπορεί πια να προχωρήσει εάν δεν υπάρξει εθνική συνεννόηση πάνω στα μεγάλα ζητήματα» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μπει σε μια κυβέρνηση στην οποία δεν θα είναι τα δύο πρώτα κόμματα».

Η κ. Γεννηματά συνέχισε λέγοντας: «Η κυβέρνηση έχει γίνει σχολιαστής των εξελίξεων. Γι’ αυτό και ζήτησα τη συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα συναντηθούμε αύριο το πρωί, διότι τα δεδομένα από την προηγούμενη συνάντησή μας στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών έχουν δραματικά αλλάξει».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι θα ζητήσει από τον Προκόπη Παυλόπουλος νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ